Fundația Friends For Friends lansează decla.ro
Iubești creativitatea? Declar-o!
Cei care lucrează în industriile creative fără carte de muncă (mai puțin acei contribuabili plătiți prin contract de drepturi de autor care au optat pentru impozit pe venit ca impozit final) trebuie să își programeze o interacțiune obligatorie cu ANAF-ul până pe 25 mai, pentru a depune Declarația 200. Pentru cei care nu au reușit să o facă încă și care consideră că acest proces este greoi, Fundația Friends For Friends (FFFF.ro) a construit un tool online – decla.ro. Acesta le permite utilizatorilor să completeze online declarația, într-un mod simplu și prietenos, îi conectează cu administrația financiară de care aparțin și le explică în pași simpli ce au de făcut.
În același timp, cei care vor să sprijine industriile creative redirecționând 2% din impozit către FFFF, sau care au în minte o altă organizație non-profit pe care vor să o susțină, o pot face pe decla.ro. Iar, dacă își imaginează că două procente din taxele pe care le plătesc nu au cum să facă o diferență, un calcul simplu operat pe platformă îi va contrazice: suma cu care pot contribui la dezvoltarea proiectelor sociale este de fapt una importantă. Media pe țară a potențialul de redirecționare a 2% din impozit a fost anul trecut de aproximativ 20 de euro per contribuabil. Este o investiție considerabilă, pe care plătitorii de taxe o pot face într-un proiect social cu care rezonează, având totodată un control asupra modului în care sunt cheltuite două procente din taxele lor.
Declarația 200 este doar unul dintre formularele fiscale pe care trebuie să le depună cei care lucrează fără carte de muncă și care își iau asupra lor obligația de a-și declara veniturile. Platforma decla.ro va continua să sprijine profesioniștii din industriile creative, pas cu pas, în interacțiunea lor cu statul. Vor fi adăugate noi secțiuni, în concordanță cu calendarul fiscal și cu modificarile care se aduc legislației, pentru a le aminti utilizatorilor când trebuie să își planifice o nouă interacțiune cu ANAF-ul.
#Despre Fundatia Friends For Friends
Ne direcționăm toate eforturile și energia să susținem creativitatea practică, dezvoltând proiecte și instrumente care să îi ajute pe oameni să își descopere potențialul creativ. Printre proiectele FFFF: Creative Fitness Studio – gym de antrenare și dezvoltare a creativității prin exerciții și experiențe creative de gru , Ateliere de Storytelling & Storywriting pentru companii/organizații), Biblioteca FFFF – peste 1600 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative, Policlinica de Marketing și Comunicare pentru ONG-uri, proiectul In a Relationship dedicat prevenției violenței în cuplurile de liceeni și, nu în ultimul rând, Superscrieri (Premiile Superscrieri, cartea Superscrieri, Bursele Superscrieri pe domenii de interes social și Seminariile & Masterclass-ul Superscrieri).
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam