Hot Now

Grovo

09 08 2011, Cristi Ariton , Comenteaza, 4.812 afisari

Pentru departamentul de resurse umane din companiile care îşi doresc o prezenţă activă în social media, o soluţie la îndemână pentru familiarizarea cu acest domeniu este trainingul intern livrat de un consultant de specialitate.

Atribuţiile comunicării pe platformele sociale pot fi apoi distribuite unei echipe, evitându-se astfel angajarea unei persoane care să se ocupe exclusiv de acest domeniu. Beneficiile şi dezavantajele unei astfel de măsuri variază de la caz la caz însă este extrem de important ca la nivelul echipei să existe o intelegere comună tuturor membrilor a uneltelor de lucru, termenilor, practicilor, metodelor etc.

Resursa pe care vreau să o prezint în continuare are cel puţin două avantaje majore. În primul rând, acomodează angajaţii cu termenii şi instrumentele de bază din domeniul în care vor activa, trainingul oferit ulterior de consultant desfăşurându-se în mai bune condiţii şi cu un grad mai mare de specializare a informaţiilor. În al doilea rând, oferă suport permanent pentru nevoile de instruire ale echipei, compensând oarecum lipsa experienţei de lucru în mediile sociale virtuale. Pentru că volumul de informaţii este mare şi în continuă schimbare, este necesar ca acestea să fie centralizate, bine organizate, actuale şi esenţiale.

Platforma Grovo este un instrument ideal pentru a obţine cele descrise mai sus. Resursele postate fac din acest portal o bibliotecă virtuală extrem de utilă companiilor care aleg să îşi crească propria echipă de “social media”. Informaţiile sunt prezentate sub formă de tutoriale  organizate pe subiecte majore, navigarea făcându-se în funcţie de câmpuri precum: subiecte, cursuri, unelte, noutăţi, suport etc. Deşi accesul este gratuit, produsele premium sunt contra cost.

Pentru a testa oferta am ales să incerc 2 resurse: un training pentru aplicaţia BranchOut şi unul pentru LinkedIn Hiring. La capitolul “unelte” am testat glosarul de termeni (cu trimiteri spre resursele dedicate acestora) şi am construit un widget pentru blog pentru a oferi cititorilor mei mai multe informaţii despre social media. Personal sunt foarte mulţumit de calitatea materialelor dar şi de faptul că am economisit timp preţios găsind într-un singur loc tot ce aveam nevoie.

Cred că Grovo este o soluţie pentru cei care vor să se acomodeze rapid cu peisajul platformelor, uneltelor şi termenilor “social media”, aceasta contribuind substanţial la eficienta echipei/angajaţilor cu sarcini în mediul virtual social.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Beneficiile non-financiare precum programul flexibil, lucrul de acasă și siguranța locului de muncă sunt unele dintre cele mai puternice instrumente ale angajatorilor pentru a atrage și reține talentele în organizația lor, potrivit ediției cu numărul 20 a Studiului Randstad Employer Brand, unde România a fost prezentă pentru al doilea an consecutiv. În contextul schimbărilor generate […]

Detalii

Cum ar trebui să abordeze universitatea ta competiția în prezent și pe termen lung? Participă la evenimentul online gratuit, organizat de Access MBA pe 6 iulie. Discută, în cadrul unor conferințe video, cu reprezentanții școlilor de afaceri de top pentru a găsi școala la care visezi și demonstrează-ți abilitățile pentru admitere. În articolul său recent […]

Detalii

Performaceway, divizia de business a Grupului Yourway, adaugă în portofoliu său un nou serviciu, FIT YourSelf, de reconversie profesională destinat celor care își doresc o nouă direcție în carieră. Ca urmare a contextului socio-economic rezultat în urma pandemiei și care a afectat numeroase afaceri și, implicit, resursa umană, Performanceway a creat un nou program, FIT […]

Detalii

Revista HR Manager împreună cu Humanistic organizează joi 4 iunie, între orele 14.00–16.00, a doua ediție a evenimentului online „FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA DIGITALĂ”, în cadrul căruia se va discuta despre un viitor sustenabil, un alt fel de viitor unde managerul HR are șansa de a contribui decisiv sub presiunea cifrelor și a rezultatelor. Discuțiile se vor […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter