Hot Now

Hour of Code 2018 în 15 limbi străine

10 12 2018, Portal HR , Comenteaza, 1.106 afisari

Pentru al patrulea an consecutiv, Accenture se alătură echipei Code.org pentru a susține participarea la Hour of Code, o inițiativă educațională globală care ajunge la peste 100 milioane de elevi, oferindu-le o oră de introducere în programare și informatică. Anul acesta, în cadrul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor din perioada 3-9 decembrie, Accenture își extinde și adaptează tutorialul de programare în 15 limbi străine – engleză, chineză, olandeză, filipineză, franceză, germană, greacă, ebraică, italiană, poloneză, portugheză, slovacă, spaniolă, suedeză și vietnameză – reușind astfel, prin intermediul cursurilor în limba maternă, să aducă programarea mai aproape de elevii din întreaga lume.

La nivel global, aproape 2.500 de angajați Accenture vor preda în cadrul evenimentelor de programare din comunitățile lor, inspirând peste 100.000 de elevi să deprindă atât cunoștințe de programare, cât și abilități în domeniul informaticii.

În România, aproape 50 de angajați Accenture vor participa voluntar la Hour of Code, susținând o oră de programare în 20 de școli din București și 6 județe: Iași, Brașov, Ilfov, Călărași, Timiș, Cluj. La această ediție Hour of Code vor beneficia de introducere în programare peste 300 de elevi.

“Odată cu avansul tehnologiilor disruptive, care au un impact tot mai mare în societate, observăm si o accentuare a decalajului de competențe într-un ritm atât de mare încât milioane de locuri de muncă din toată lumea, care necesită abilități în domeniile știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM) sunt în continuare vacante. Este esențial ca elevii de azi, reprezentând forța de muncă de mâine, să fie pregătiți, nu numai prin dezvoltarea acestor abilități, ci și prin înțelegerea modului în care pot valorifica inovația și creativitatea pentru a îmbunătăți modul în care lumea funcționează și trăiește.”, declară Paul Daugherty, Chief Technology & Innovation Officer & Chief Coder, Accenture.

Ediția din acest an vine în completarea succesului lansării de anul trecut a Accenture Intelligent Space Exploration, un tutorial de programare cu ajutorul căruia elevii au putut descoperi modul în care tehnicile de inteligență artificială (AI) pot fi folosite pentru a învăța un robot să exploreze o nouă planetă, inclusiv să recunoască animale și plante, să înțeleagă o nouă limbă și să converseze cu localnicii.

“Învățând să programeze, copiii se vor dezvolta înțelegând modul în care oamenii și tehnologia lucrează împreună – o primă lecție importantă în pregătirea lor pentru viitor. Hour of Code este o oportunitate excelentă pentru voluntarii Accenture prin care aceștia pot contribui la dezvoltarea abilităților de utilizare a noilor tehnologii în întreaga lume.”, adaugă Jill Huntley, Global Managing Director for Corporate Citizenship, Accenture.

Angajamentul global al Accenture de a oferi cât mai multe oportunități de învățare a programării pentru elevi, face parte din inițiativa companiei, Skills to Succeed , prin care Accenture răspunde crizei de forță de muncă la nivel mondial și include pregătirea generației următoare cu abilitățile necesare pentru a lucra în economia digitală de mâine.

Pentru mai multe detalii despre inițiativă sau pentru a te înscrie la Hour of Code, accesează www.accenture.com/HoC2018 sau code.org.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii

Zona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter