Hot Now

Hour of Code 2018 în 15 limbi străine

10 12 2018, Portal HR , Comenteaza, 570 afisari

Pentru al patrulea an consecutiv, Accenture se alătură echipei Code.org pentru a susține participarea la Hour of Code, o inițiativă educațională globală care ajunge la peste 100 milioane de elevi, oferindu-le o oră de introducere în programare și informatică. Anul acesta, în cadrul Săptămânii Educației în Tehnologia Computerelor din perioada 3-9 decembrie, Accenture își extinde și adaptează tutorialul de programare în 15 limbi străine – engleză, chineză, olandeză, filipineză, franceză, germană, greacă, ebraică, italiană, poloneză, portugheză, slovacă, spaniolă, suedeză și vietnameză – reușind astfel, prin intermediul cursurilor în limba maternă, să aducă programarea mai aproape de elevii din întreaga lume.

La nivel global, aproape 2.500 de angajați Accenture vor preda în cadrul evenimentelor de programare din comunitățile lor, inspirând peste 100.000 de elevi să deprindă atât cunoștințe de programare, cât și abilități în domeniul informaticii.

În România, aproape 50 de angajați Accenture vor participa voluntar la Hour of Code, susținând o oră de programare în 20 de școli din București și 6 județe: Iași, Brașov, Ilfov, Călărași, Timiș, Cluj. La această ediție Hour of Code vor beneficia de introducere în programare peste 300 de elevi.

“Odată cu avansul tehnologiilor disruptive, care au un impact tot mai mare în societate, observăm si o accentuare a decalajului de competențe într-un ritm atât de mare încât milioane de locuri de muncă din toată lumea, care necesită abilități în domeniile știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM) sunt în continuare vacante. Este esențial ca elevii de azi, reprezentând forța de muncă de mâine, să fie pregătiți, nu numai prin dezvoltarea acestor abilități, ci și prin înțelegerea modului în care pot valorifica inovația și creativitatea pentru a îmbunătăți modul în care lumea funcționează și trăiește.”, declară Paul Daugherty, Chief Technology & Innovation Officer & Chief Coder, Accenture.

Ediția din acest an vine în completarea succesului lansării de anul trecut a Accenture Intelligent Space Exploration, un tutorial de programare cu ajutorul căruia elevii au putut descoperi modul în care tehnicile de inteligență artificială (AI) pot fi folosite pentru a învăța un robot să exploreze o nouă planetă, inclusiv să recunoască animale și plante, să înțeleagă o nouă limbă și să converseze cu localnicii.

“Învățând să programeze, copiii se vor dezvolta înțelegând modul în care oamenii și tehnologia lucrează împreună – o primă lecție importantă în pregătirea lor pentru viitor. Hour of Code este o oportunitate excelentă pentru voluntarii Accenture prin care aceștia pot contribui la dezvoltarea abilităților de utilizare a noilor tehnologii în întreaga lume.”, adaugă Jill Huntley, Global Managing Director for Corporate Citizenship, Accenture.

Angajamentul global al Accenture de a oferi cât mai multe oportunități de învățare a programării pentru elevi, face parte din inițiativa companiei, Skills to Succeed , prin care Accenture răspunde crizei de forță de muncă la nivel mondial și include pregătirea generației următoare cu abilitățile necesare pentru a lucra în economia digitală de mâine.

Pentru mai multe detalii despre inițiativă sau pentru a te înscrie la Hour of Code, accesează www.accenture.com/HoC2018 sau code.org.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Mai nou, liberele plătite pot fi date părinților care au copii în vârstă de până la 12 ani, dacă cursurile școlare sunt suspendate, inclusiv pentru vacanțe, dar numai atunci când este stare de urgență. În mod normal, părinții nu primesc libere plătite în timpul vacanțelor școlare. Măsura se aplică începând cu vacanța actuală de primăvară […]

Detalii

Tehnologia 3DPrinting se dovedeşte a fi extrem de utilă în lupta de combatere a epidemiei cu noul coronavirus, fiind o tehnică rapidă cu ajutorul căreia se suplimentează necesarul de diverse materiale de protecţie pentru spitale. Suntem extrem de mândri de profesorii din reţeaua EDUTECH, care dau dovadă de un spirit civic impresionant şi au pus în funcţiune […]

Detalii

În România și în lume se trece printr-o perioadă fără precedent, primind o lecție pentru care nu avem prea mult exercițiu: solidaritatea. Este important ca acum să înțelegem și să reflectăm la lucrurile mici care pot face diferența și care pot aduce o îmbunătățire atât țării, cât și întregii planete.  Din 2015, Națiunile Unite ne […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY organizează vineri 3 aprilie, de la ora 11:30 până la 12:30, primul webinar online din seria “Bright Talks in Difficult Times” în cadrul căruia alături de invitați se va discuta despre cele mai bune practici de securizare a angajaților aplicate de către angajatori în situația actuală. Acest webinar face parte […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter