Hot Now

HR Summit Cluj-Napoca 2017: concluzii și idei de pus în practică

05 04 2017, Portal HR , Comenteaza, 1.658 afisari

57% dintre companiile din România au cel puțin un program care contribuie la educarea, trainingul sau dezvoltarea profesională a angajaților. Angajatorii investesc în calificări tehnice și programe lingvistice, o treime din ei preferând angajați cu studii de nivel MBA, potrivit Willis Towers Watson 2016 General Industry Survey România.

Sub sloganul “Difficult times? SuperHeRoes are here!” comunitatea de resurse umane s-a întâlnit la Cluj-Napoca la cea de-a XII-a ediţie a Conferinţei de Resurse Umane HR Summit. Prin intermediul prezentărilor şi workshop-urilor, peste 200 de specialişti în resurse umane și management au pus în discuție cele mai întâlnite situaţii din practică, noutăți legislative, evaluarea și folosirea instrumentelor cu validare predictivă și trenduri în materie de beneficii extrasalariale.

Markertingul HR-ului este aproape inextistent

Credibilitatea CV-urilor este scazută: 30% din candidaţii pentru un post mint în CV-ul lor, 30% sunt la limita credidibilității, iar doar 40% sunt credibili. Oamenii caută mai întâi compania, abia apoi job-ul”, a susținut Doru Dima, CEO Great People Inside România, în cadrul prezentării sale despre adaptarea evaluării pentru specificul fiecărui job. Excluzând faptul că piața este supraglomerată cu locuri de muncă, promovarea acestora este greșită: sursele de căutare a angajaților nu sunt corecte, promovarea se face pe job și nu pe companie, iar adaptarea evaluărilor la specificul fiecărui job este slabă – marketingul HR-ului se dovedește a fi aproape inexistent.

Flexibilitatea locului de muncă și beneficii extrasalariale – punct de interes pentru comunitatea clujeană de HR

Pe lângă beneficiile clasice pe care angajatorii le oferă, regăsim flexibilitatea locului muncă și posibilitatea de a lucra de acasă: „Dacă le dai puterea angajaţilor să-şi organizeze timpul de lucru prin intermediul unui program flexibil ei devin mai loiali. Din păcate, codul muncii este desuet din punctul de vedere al programului de muncă flexibil, dar asta nu înseamnă că nu putem implementa respectand cadrul legal”, a precizat Andreea Suciu, Head of Employment & Pensions Department, Noerr.

Câteva recomandări pe care specialiștii în beneficii extrasalariale Mercer Marsh Benefits le-au oferit comunității clujene de HR, sunt:

-este necesar ca deciziile legate de beneficii să ia în calcul benchmark-ul din piață;

– adoptarea unei politici aliniate la tendințe;

– o perspectivă obiectivă cu privire la ce înseamnă un angajat sănătos;

– utilizarea platformelor în gestionarea beneficiilor extrasalariale.

Gestionarea noilor angajați și asumarea responsabilității

Pasiunea inițială de care dau dovadă noii angajați este ușor intimidată de responsabilităţile, munca şi obligativitatea anumitor sarcini, chiar după primele 6 luni de muncă. „Ce am constatat noi? Oamenii sunt promovați în urma recomandării de la manager. Mulţi angajaţi însă, din industria IT, nu vor să fie în poziţii cheie şi după o anumită perioadă, care variează, îi vedem cum renunţă”, a spus Daniela Vercellino, HR Director Societe Generale European Business Services.

Atât cercetările, cât și simțul comun sugerează că noii angajați au nevoie până la 90 de zile să își dovedească valoarea în cadrul unui job. Pe măsură ce aceștia se simt bine primiți și mai bine pregătiți din punct de vedere profesional vor contribui cu succes la scopul organizației”, a menţionat Wouter Van Linden, HR Director KPMG Belgium.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter