Hot Now

Idei de aplicat după HR Summit Timișoara, ediția 2018

03 05 2018, Portal HR , Comenteaza, 778 afisari

HR Summit Timișoara – The SuperHeRoes Conference a fost despre comunitate, inspirație și despre noutațile din domeniu: GDPR, digitalizare și efectele acesteia asupra muncii, luarea de decizii, gamification sau diagnoza organizațională. În același timp, pe parcursul zilei am abordat everlasting problems in HR precum recrutarea și employee engagement dar și subiecte mai delicate – Egalitatea de șanse – de la #metoo la realitatea noii lumi digitale.”, declară organizatorii.

Training – bun la toate?

Este important să avem o viziune realistă asupra organizației, să ascultăm semnele vitale ale acesteia – ca în cazul unui organism viu – cu priorități și nevoi și să intervenim local atunci când organizația și implicit indivizii din cadrul ei au de suferit.

“Ce facem dacă organizația suferă de sciatică acută sau laringită pentru că nu mai poate înghiți situații negative care se repetă? Opțiunile sunt multiple și nu, nu ne referim la faptul că indiferent de ce probleme are organizația, facem un training!”, susține Delia Vîrgă, Conf. univ. dr., Departamentul de Psihologie, Universitatea de Vest Timișoara.

Diagnoza organizațională presupune în primul rând descrierea, înțelegerea și explicarea comportamentelor din organizație, analizează diferența dintre “ceea ce este” și “ceea ce ar trebui să fie”, și, în fine, ajută beneficiarul să găsească modalități de rezolvare a problemelor sau să crească eficiența organizațională. Pentru a identifica ariile de dezvoltare pe care organizația ar trebui să se axeze, sau pentru a adapta cultura organizațională la cerințele pieței, este nevoie de feedback bidirectional: de la angajator la posibil angajat, de la piața muncii la management.

Angajații au nevoie de încredere și recunoaștere, iar 65% dintre aplicanții la un job caută informații despre companie înainte de a aplica, ceea ce se traduce prin:

  • petrece în medie 3 ore în căutarea unor informații relevante despre companie;
  • este interesat de mediul de lucru, salariu și interviu;
  • este din ce în ce mai interesat de extrabeneficii.

 

Când ți se spune că nu se poate, mergi împotriva curentului

Implicarea angajaților în acțiuni care fac bine atât echipei cât și comunității, poate aduce rezultate vizibile în companie, la nivel de employee engagement. Cu ce e mai utilă renovarea unei grădinițe față de un teambuiding clasic? Cum poate un concurs de talente pentru copiii angajaților să-i facă părtași la o cultură organizațională incluzivă?, am aflat de la Ristena Vegheș, Human Resources Manager, Litens Automotive Eastern Europe, în cadrul HR Summit Timișoara. Practic, cum putem aplica un astfel de model în organizația noastră?

Level I: Lansează provocarea&educă: Eu mă implic (angajator, HR) ->> direcționare 20% din profitul companiei către cauze în care credeți și duc la dezvoltarea comunității locale, sponsorizare clase cu profil de interes pentru companie, organizare workshop-uri, vizite la companie pentru elevi, pentru a-i pregăti pentru viața profesională.

Level II: Facilitează și personalizează: Tu te implici ->>> proiecte de “donație” organizată, activitate de strângere de fonduri, bonusare ore de voluntariat, burse acordate copiilor angajaților, în cadrul unui concurs de proiecte.

Level III: Building bridges: Noi ne implicăm ->> Teambuilding CSR, concurs de proiecte CSR (bursa corporate&participare angajați voluntari), concurs și calendar CSR anual.

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter