Secțiune susținută de

Ideile anului 2014

Portal HR \ Opinia consultantului \ Ideile anului 2014

Dacă e să vă uitați în urmă la anul care stă să se încheie, care sunt experiențele/ideile pe care le luați cu voi în 2015? Oricum le-ați numi, revelații sau descoperiri, cred că ele sunt esențiale nu doar pentru că ne învață cum să trăim cu folos ci și pentru că ne racordează, în haosul zilnic, la esența naturii noastre, la umanitatea profundă, în amestecul ei de forță și slăbiciune, de bucurie și tristețe.

În ceea ce mă privește, ideile cu care trec în anul 2015 sunt cel puțin 3:

1. Ceea ce poate părea rutină zilnică este, adesea, soluția sănătății noastre mintale, fizice și, mai cu seamă, psihice. Pe de altă parte, depinde de fiecare să își aleagă această „rutină” pe măsura nevoilor și dorințelor, dar mai cu seamă a putinței. 🙂

2. E un fapt bine știut că doar în condiții extreme dovedim cu adevărat cine și ce suntem. Ceea ce e mai puțin evident este că nu e nevoie de situații cu adevărat dramatice pentru a ne testa limitele. Un atac subtil dar constant din partea celor (care contează și) cu care interacționăm zilnic ne poate învăța enorm de mult despre ei și despre noi (aviz celor care rămân în locuri de muncă toxice sau nu își asumă decizii pentru că au senzația că le lipsește curajul de a trăi consecințele).

3. Dacă e să ne găsim „rostul” (poate să fie vorba de vocație sau de nevoia mai profundă de a înțelege de ce existăm), e puțin probabil ca încremenirea în sine, în propria viziune, să ne aducă revelația pe care o dorim. Doar raportându-ne la ceilalți, înțelegând nevoile și dorințele lor, avem cu adevărat șansa de a trăi cu sens.

Înainte de a vă ura cele firești în prag de sărbători, vă invit să urmăriți, pentru inspirație în anul care vine, și o scurtă prezentare TED a ideilor care dau culoare și viață anului 2014:

Sărbători cu multe idei bune și un an nou pe măsura lor!

Data articol: decembrie 23, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam