Secțiune susținută de

Imitare sau adaptare?

Portal HR \ HR Pedia \ Imitare sau adaptare?

De ce sisteme de management HR care in alte organizatii functioneaza foarte bine nu dau aceleasi rezultate in organizatia care le importa? E firesc sa ne punem problema asta (mai ales pentru ca PortalHR propune adesea strategii si idei cu aplicabilitate in domeniul HR-ului, bazate pe exemple de companii/ proiecte in care ele au functionat) si articolul lui Ron Ashkenas de pe Harvard Business Review Blogs explica esecurile intr-un mod inspirat.

Explicatia este aparent simpla: pentru ca sistemele sunt (pre)luate ca atare si factorii decizionali nu cred in ele.

Mai concret? Orice teorie/ strategie/ sistem trebuie adaptat(a) culturii organizationale/ mediului in care urmeaza sa fie implementata. Si pentru a asigura functionarea corecta, managementul organizatiei trebuie sa creada in si sa sustina solutia aleasa.

Acesta este mecanismul prin care ar trebui filtrate toate initiativele de elaborare a unor strategii de HR: de la planul de succesiune, la managementul talentelor (cum exemplifica autorul), la strategia de recrutare si cea de management al performantelor. Si lista poate continua.

Citeste tot articolul Why Best Practices Are Hard to Practice pentru clarificarea celor 2 etape importante in implementarea strategiilor de HR: adaptarea si sustinerea.

Data articol: noiembrie 15, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam