Secțiune susținută de

Inspirație de la 12 femei Career Renegade

Portal HR \ Opinia consultantului \ Inspirație de la 12 femei Career Renegade

Pentru că azi este o zi specială și (sperăm noi) frumoasă pentru doamnele care ne citesc (și știm sigur că nu sunt puține), ne-am găndit că pentru începutul acesta de primăvară prinde bine o doză mare de inspirație… de la alte doamne cu care am stat pe vorbă pe PortalHR. Este vorba de cele care au avut curajul (nebunesc, ar spune unii) de a renunța la tot ce acumulaseră din punct de vedere profesional și de a porni de la zero pe un drum complet nou. Acele Career Renegades care ne-au demonstrat că… se poate.

Iată, deci, câteva dintre cele mai reprezentative idei din discuțiile cu ele:

Mădălina Rădulescu

„Mi-am asumat greșelile și am încercat să nu le mai repet. Mi-am asumat deciziile și am mers mai departe. Am avut răbdare. Am învățat să-mi ascut și să-mi ascult simțurile. Am învățat să cred în puterea prezentului. Am încercat să fac lucrurile altfel decât ceilalți. M-am criticat pe mine și nu pe alții. Am înțeles că e important ca înainte să ai pretenția de a obține ar fi bine să ai pretenția de a împărți din timpul tău, din energia ta, din cunoștintele tale, să fii disponibil și să nu faci asta forțat. Și încă ceva: nu am încetat niciodată să spun MULȚUMESC și să cred în acel mulțumesc spus!”

Alma Rusu

„Se spune că este ușor să dai sfaturi, dar mie mi se pare greu și trebuie să îți asumi multă responsabilitate atunci când o faci. În cazul oricărei decizii “radicale” sunt multe argumente pro și contra. În plus, apetitul pentru risc este diferit la fiecare, dar acum aș spune că uneori mai trebuie să-ți urmezi și instinctul, chiar dacă trăim într-o perioadă în care prudența planează asupra multor decizii.”

Cristina Mazilu

„Am aflat că am o putere de muncă mai mare decât estimam, că pot face mai orice îmi pun în minte, că lucrurile ies bine când le faci cu drag și pasiune.”

Oana Stincel

„Am aflat că pot face mult mai multe lucruri decât înainte – deși nu credeam că mai e loc :-) – fără dureri de cap, cu zâmbetul pe buze și convingerea că mâine am o nouă ocazie să mai fac ceva nou. Am aflat că pot folosi ceea ce am învățat și în alt mod. Și îmi place. Am aflat ce frumos e să fii mamă în timp real. Și ce frumos evoluează copiii când mama e prezentă în viața lor pas cu pas.”

Diana Oancea

„Nu am aroganța de a mă considera o învingătoare (cine e învingător în lupta cu viața?), îmi place să cred că sunt o luptătoare, iar dacă astăzi am reușit să ajung aici este pentru că mi-am permis luxul (deși nu sunt bogată) de a visa și pentru că am avut nebunia de a pune în aplicare visul, asumându-mi toate riscurile, fără să am garanția că voi câștiga.”

Cristina Suciu

Când am pornit, știam că o să fie greu. Mi-am spus ok, încerc, mai rău decât să dau greș ar fi să mă uit în spate, peste zece ani, și să spun că nu am încercat. Se spune că dacă joci, s-ar putea să pierzi. Dar dacă nu joci, sigur ai să pierzi! Chiar așa m-am gândit, să încerc.

Roxana Farca

„Am destul de mult de lucru. Chiar trebuie să îmi fac ordine în priorități, ca să am, în continuare, timp și pentru viața personală. Eu cred că trebuie să ții cont de timpul tău personal. Asta și când ai un job, o carieră. Oamenii nu știu să își apere dreptul lor la timpul liber. Pentru că în timpul liber e viața. E ideal să îți placă foarte mult ceea ce faci. Dar, până la urmă, muncim ca să câștigăm niște bani cu care să trăim. Și foarte mulți, în cariere, în joburi foarte bine plătite, ajung să nu mai aibă timp pentru ei înșiși. Ceea ce e o contradicție.”

Mihaela Militaru

„Îți trebuie curaj. Eu sunt genul extrem de precaut și nu aș sfătui pe cineva care are niște bani să se arunce într-o afacere. Cred că poți să te dezvolți într-un ritm lent, și asta e valabil în orice domeniu. Nu cred că te poți îmbogăți într-un ritm foarte rapid fără să-ți riști siguranța.”

Cristina Lepădatu

„M-am întrebat dacă nu era mai bine să încep asta mai devreme. Dar mi-am dat seama că mai devreme nu aș fi fost pregătită. Pentru că îți trebuie o anumită maturitate. Între timp m-am întâlnit cu oameni, am trecut prin tot felul de lucruri, am ținut prezentări în fața a 200 de oameni, am vorbit cu directori de sucursale, care coordonau regiuni întregi, cu președinți de bancă, cu tot felul de oameni influenți. Conversațiile cu ei m-au îmbogățit și toată munca pe care am făcut-o până aici m-a ajutat, nu o regret. E un moment în toate, nu am făcut asta mai devreme pentru că nu eram pregătită. Nu trebuia să fie nici mai devreme, nici mai târziu.”

Andreea Popovici

„Cred că mulți văd antreprenoriatul ca pe un risc. Într-adevăr, este un risc, de aceea, înainte de a te apuca, e bine să discuți cu mai multe persoane din jur și după aceea să îți faci un business plan, să vezi în primele luni dacă este realist și apoi mergi mai departe.”

Anca Feodor

„Nu regret nimic, mă gândesc, însă, uneori, că aș fi putut să încep mai devreme, deși nu cred că eram pregătită. Lucrurile s-au întâmplat într-un anumit fel, au avut o succesiune. Când am început blogul nu mă gândeam că, la un moment dat, o să-mi părăsesc jobul.”

Mihaela Gînju

„una dintre cele mai importante lecții de viață pe care le-am învățat până acum este că în calitate de manager, în fața oamenilor trebuie să știi cine ești. Și de parcă asta nu ar fi tot, trebuie să știi și să arăți cine ești.”

La mulți ani, doamnelor!

Data articol: martie 8, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam