Secțiune susținută de

Invata cum poti sa inveti… online

Portal HR \ Opinia consultantului \ Invata cum poti sa inveti… online

Pentru ca invatatul este adesea o parte fireasca a vietii profesionale (si personale), exista riscul sa abordam aceasta activitate in virtutea unor inertii limitative. Ne gandim mai degraba la ce ar trebui sa invatam pentru job si mai putin la ce am putea invata pentru noi. Consecinta este adesea o viziune unilaterala care pacatuieste tocmai prin omogenitate. Specializarea e buna, dar nu cu pretul simplificarii.

Mediul online, in continua schimbare de la an la an, este o resursa inepuizabila pentru invatare. Una dintre provocari este sa descoperim cum putem invata folosind toate canalele de comunicare disponibile, alegandu-le pe cele mai potrivite subiectului si stilului personal de filtrare de informatii.

Articolul de pe ElearningCoach pe care vi-l recomandam azi continua, se pare, o traditie. Daca in 2010 s-a vorbit pe acest blog despre 10 metode de invatare online, in  2011 vorbeste despre 11 cai spre invatare (si, am spune noi, spre auto sau re-descoperire).

Chiar daca la prima vedere ele par sa hraneasca mai degraba nevoia noastra de a umple un timp in afara jobului, o privire mai atenta te poate ajuta sa intelegi cum dezvoltarea unei laturi aparent externe proiectului tau de cariera te poate ajuta sa arunci o lumina mai clara asupra scopului vietii tale profesionale.

Iata, deci, ce ai putea incerca sa faci in 2011

1. Sa inveti sa te concentrezi pentru ca tot efortul ulterior de acumulare de cunostinte sa aiba sens.

2. Sa inveti cum sa faci orice.

3. Sa inveti plimbandu-te prin muzeele lumii.

4. Sa fii „hackerul” vietii tale.

5. Sa inveti cum sa spui o poveste.

6. Sa ai grija de „tocilarul” din tine.

7. Sa inveti ascultand.

8. Sa faci filmulete.

9. Sa compui muzica.

10. Sa devii reporter amator.

11. Sa inveti din istorie.

Citeste tot articolul 11 Ways to Learn in 2011 pentru detalii si linkuri relevante fiecarei sugestii de mai sus.

Data articol: ianuarie 24, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam