Hot Now

Învață despre învățare

01 03 2016, Andreea Calin , Comenteaza, 2.476 afisari

Disponibilitatea de a învăța și curiozitatea de a încerca lucruri noi (fie că vorbim despre un hobby pentru timpul liber sau o nouă specializare profesională) sunt ingredientele esențiale pentru o viață trăită cu sens și pasiune.

Recent, una din cărțile pe care le-am citit, autobiografia lui Oliver Sacks, celebrul neurolog american care a încetat din viață anul trecut, mi-a adus aminte de modul în care putem integra efortul de învățare în viața personală și profesională și care sunt beneficiile unice ale unei atitudini de asumare a responsabilității pentru ceea ce suntem și decidem să facem.

Evident, fiecare este liber să aleagă modul în care învață atâta vreme cât este conștient care sunt abordările care i se potrivesc cel mai bine și care sunt resursele de care are nevoie nu doar pentru a acumula cunoștințe, ci pentru a deprinde acele obiceiuri personale care să îi faciliteze învățarea pe tot parcursul vieții.

În acest demers, este firesc să ne punem problema modului în care învățăm. Poate unora le este mai ușor să învețe citind, în vreme ce altora să învețe punând în practică noțiuni teoretice deprinse în programe specifice. Unii pot prefera învățarea online, iar alții se pot apleca cu pasiune și răbdare asupra literaturii existente pe un anumit subiect. Oricum ar fi, există anumite aspecte cheie care merită reținute atunci când vine vorba de efortul de învățare:

  1. Faptul că învățăm mai ușor atunci când informația este prezentată cu ajutorul unui suport vizual. (Jumătate din puterea creierului este utilizată de către ochi și procesele care transformă ceea ce vedem în informație.)
  2. Avem tendința să ținem minte mai bine imaginea de ansamblu mai degrabă decât multitudinea detaliilor.
  3. Somnul (sau lipsa acestuia) afectează semnificativ capacitatea de a reține noțiuni noi.
  4. Învățăm cel mai bine atunci când trebuie să îi învățăm pe alții.

Puteți descoperi mai multe informații despre modul în care ne putem gestiona mai bine procesul de învățare citind tot articolul pe care vi-l recomandăm azi: 6 important things you should know about how your brain learns.

Parte din efortul de dezvoltare personală, nu uitați să încercați învățarea în format e-learning așa cum este ea oferită de colecțiile de cursuri de pe docento.ro. Bazate pe tehnici bine documentate care integrează imaginea și textul în proporții optime, cu accesare ușoară și posibilitatea de gestionare eficientă a procesului de acumulare de cunoștințe, cursurile în format e-learning sunt soluția ideală pentru cei care își propun să facă din dezvoltare personală un obicei zilnic.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii

Colorful.hr și BusinessMark lansează „Colorful.hr Annual Meetup”, eveniment ce va avea loc în principalele orașe ale României și în cadrul căruia se va discuta despre cele mai importante subiecte cu impact în salarizare. Seminariile vizează HR Managers & HR Directors, Payroll Managers, Manageri recrutare, Compensation & Benefits Managers, HR Specialists, Legal Managers, Directori Generali, Manageri […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter