Hot Now

Învață despre învățare

01 03 2016, Andreea Calin , Comenteaza, 4.462 afisari

Disponibilitatea de a învăța și curiozitatea de a încerca lucruri noi (fie că vorbim despre un hobby pentru timpul liber sau o nouă specializare profesională) sunt ingredientele esențiale pentru o viață trăită cu sens și pasiune.

Recent, una din cărțile pe care le-am citit, autobiografia lui Oliver Sacks, celebrul neurolog american care a încetat din viață anul trecut, mi-a adus aminte de modul în care putem integra efortul de învățare în viața personală și profesională și care sunt beneficiile unice ale unei atitudini de asumare a responsabilității pentru ceea ce suntem și decidem să facem.

Evident, fiecare este liber să aleagă modul în care învață atâta vreme cât este conștient care sunt abordările care i se potrivesc cel mai bine și care sunt resursele de care are nevoie nu doar pentru a acumula cunoștințe, ci pentru a deprinde acele obiceiuri personale care să îi faciliteze învățarea pe tot parcursul vieții.

În acest demers, este firesc să ne punem problema modului în care învățăm. Poate unora le este mai ușor să învețe citind, în vreme ce altora să învețe punând în practică noțiuni teoretice deprinse în programe specifice. Unii pot prefera învățarea online, iar alții se pot apleca cu pasiune și răbdare asupra literaturii existente pe un anumit subiect. Oricum ar fi, există anumite aspecte cheie care merită reținute atunci când vine vorba de efortul de învățare:

  1. Faptul că învățăm mai ușor atunci când informația este prezentată cu ajutorul unui suport vizual. (Jumătate din puterea creierului este utilizată de către ochi și procesele care transformă ceea ce vedem în informație.)
  2. Avem tendința să ținem minte mai bine imaginea de ansamblu mai degrabă decât multitudinea detaliilor.
  3. Somnul (sau lipsa acestuia) afectează semnificativ capacitatea de a reține noțiuni noi.
  4. Învățăm cel mai bine atunci când trebuie să îi învățăm pe alții.

Puteți descoperi mai multe informații despre modul în care ne putem gestiona mai bine procesul de învățare citind tot articolul pe care vi-l recomandăm azi: 6 important things you should know about how your brain learns.

Parte din efortul de dezvoltare personală, nu uitați să încercați învățarea în format e-learning așa cum este ea oferită de colecțiile de cursuri de pe docento.ro. Bazate pe tehnici bine documentate care integrează imaginea și textul în proporții optime, cu accesare ușoară și posibilitatea de gestionare eficientă a procesului de acumulare de cunoștințe, cursurile în format e-learning sunt soluția ideală pentru cei care își propun să facă din dezvoltare personală un obicei zilnic.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 30 martie 2023, aproape 300 de membri ai comunității HR Club s-au reîntâlnit live în cadrul celei de-a 15 ediții a decernării Premiilor de Excelență în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Înaintea ceremoniei de premiere, a avut loc o sesiune specială HR Club Talks live, dedicată […]

Detalii

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]

Detalii

Articol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]

Detalii

Un lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter