Hot Now

Liceenii din proiectul YEEI și-au lansat ideile de proiecte

15 04 2019, Portal HR , Comenteaza, 749 afisari

Pe 4 aprilie 2019, 13 echipe formate din liceeni și-au prezentat ideile dezvoltate în cadrul YEEI! – Antreprenoriat la Puterea Tinerilor, program ce încurajează tinerii să aibă inițiativă și să gândească antreprenorial.

YEEI și-a propus dezvoltarea abilităților de viață, stimularea angajabilității, creșterea nivelului de educație financiară și accesibilității pe piața muncii pentru 60 de elevi din licee tehnologice din București și împrejurimi.

Ideile au fost susținute de elevi de la liceele din Fântânele (Cojasca), Tărtășești, Snagov și București, aceștia reprezentând în majoritate adolescenți din medii dezavantajate. Tinerii au experimentat pentru prima dată vorbitul în public, în fața unui juriu. Liceenii au dat dovadă de curaj și prin problemele serioase pe care le-au abordat o parte dintre ei: educația, dezvoltarea personală, discriminarea, precum și strângerea de fonduri pentru cauze sociale.

Propunerile au fost evaluate de către un juriu format din Cristian Agalopol, reprezentant al Citi Romania, finanțatorul proiectului, Ania Nedelcu de la United Way România (inițiator al programului YEEI), Dana Dochia de la Kruk România și Viviana Cornețeanu, antreprenor la Ferma de Tărtășești.

Juriul a decis ca toate proiectele să fie sprijinite, iar lista acestora este publicată aici. Astfel, zece echipe vor primi sprijin financiar de 700 lei, iar trei echipe vor primi 300 lei, cu scopul de a îi încuraja pe elevi să își implementeze ideile, să atragă și alte resurse și să învețe să gestioneze un buget de proiect. Toate echipele vor fi susținute prin sesiuni de coaching și mentoring cu scopul de a-și aplica ideile și a-și dezvolta în continuare abilitățile socio-emoționale și antreprenoriale.

Întotdeauna între idee și succes stă un singur lucru și acela este inițiativa. Niciodată nu putem ajunge de la idee la succes fără inițiativă, iar tinerii din programul YEEI au demonstrat că pot lua inițiativă și pot ieși din zona de confort pentru a reuși”, a afirmat Cristian Agalopol, reprezentant al Citi Romania și membru al juriului. 

“Am trăit cele mai mari emoții alături de juriu și de colegii mei și mă bucur enorm de mult că am cunoscut atât de mulți oameni care ne ajută. Nu o să uit niciodată experiența de a îmi prezenta idea în fața atâtor oameni”, ne-a împărtășit Rebeca Cobzaru (Cojasca), membră a echipei GRAI, dorește să organizeze piese de teatru în cadrul liceelor prin care să sensibilizeze elevii la discriminare.

“Felicitări tinerilor inteligenți, creativi și plini de energie, care și-au prezentat planurile de business în fața unui juriu încântat de implicarea și dorința lor de a-și schimba viața”, a adăugat Ania Nedelcu, United Way România și membră a juriului. 

“Ne bucură să vedem cum și cât de mult au crescut liceenii din acest program și modul cum s-au prezentat! Indiferent de mediul din care provin, tinerii chiar au ceva de spus și ne dorim să avem mai multe urechi să-i auzim și să contribuim la crearea unor astfel de contexte favorabile unde să găsească încurajări și sprijin. Sprijinul liceelor și încrederea profesorilor a fost esențial pentru a ajunge aici și le mulțumim”, a spus Simona David Crisbășanu, președinte al Asociației ROI.

Repere ale proiectului până la acest moment:

  • 700 de liceeni au aflat despre antreprenoriat (social) în prin ateliere educaționale
  • Stagii de job-shadowing la compania Kruk pentru 30 de elevi
  • O întâlnire despre orientare și consiliere în carieră la Citi Romania
  • Sesiuni de training, coaching și mentorat

 

YEEI! – Youth Entrepreneurship and Employability Initiative („YEEI! – Antreprenoriat la puterea tinerilor”) este un program ce se adresează în special adolescenților din medii dezavantajate. YEEI! este implementat în 2018-2019 de United Way Romania si Asociația ROI, finanțat de United Way Worldwide, prin generozitatea Citi Foundation.

Adauga comentariu

Cele mai noi

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță o nouă schimbare în cadrul echipei locale de management, prin numirea lui Vlad Vlădescu în funcția de East Balkans Snacks Marketing Manager. „Sunt încântat să preiau acest rol și să lucrez în continuare cu echipa noastră talentată pentru a dezvolta strategii care să creeze […]

Detalii

Astăzi, pe o piață din ce în ce mai competitivă, brandul de angajator joacă un rol strategic în promovarea și poziționarea companiilor, dar și în atragerea de talente noi și păstrarea angajaților valoroși actuali. Pe 5 aprilie, Employer Branding Conference 2023, cel mai important eveniment de profil din România, oferă profesioniștilor din HR oportunitatea de […]

Detalii

Discuțiile despre salarii sunt în general tabu, însă în ultimii doi ani, dorința României de a se alinia la tendințele europene privind transparentizarea salariilor a dus către conversații mai deschise, astfel încât angajații să fie conștienți de valoarea lor din punct de vedere profesional. În acest sens, 9 din 10 angajați spun că își doresc […]

Detalii

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter