Hot Now

Liderii și responsabilii de HR din ONG-urile europene sunt invitați la schimb de bune practici

25 06 2013, Portal HR , Comenteaza, 2.610 afisari

Asociația Young Initiative invită liderii și responsabilii de resurse umane (HR) din organizațiile nonprofit europene pe platforma HR Twinning, proiect finanțat de Uniunea Europeană care oferă sectorului nonprofit european posibilitatea de a face schimb de bune practici în domeniul resurselor umane și leadership-ului, în vederea îmbunătățirii performanței și a eficienței acestora.

Schimbul de bune practici și networking-ul reprezintă o prioritate a Strategiei Europa 2020 a Uniunii Europene. Cu toate acestea, sectorului nonprofit european îi lipsesc în acest moment instrumentele necesare pentru o accesibilitate sporită și un impact consistent. Pe măsură ce organizațiile nonprofit pun din ce în ce mai mult accentul pe oameni și cunoștințe, devine critic pentru acestea să își îmbunătățească abilitățile de coordonare a resursei umane. Acest deziderat poate fi ușor atins dacă există posibilitatea de a învăța de la organizații similare din Europa care s-au confruntat cu probleme asemănătoare și au găsit deja soluții eficiente. HR Twinning își propune să devină un asemenea instrument pentru sectorul nonprofit din Europa. 

logo-finalHR Twinning le oferă membrilor săi posibilitatea de a face schimb de bune practici și de a participa la discuții pe o multitudine de subiecte legate de leadership și HR în ONG-uri. În timp, colecția de bune practici HR Twinning poate deveni un punct major de referință pentru organizațiile nonprofit din Europa, ca o sursă de know-how gratuită și accesibilă pentru îmbunătățirea performanței și eficienței. Înregistrarea pe platformă este dedicată persoanelor fizice și este gratuită, existând și posibilitatea de a adăuga organizația din care acestea provin (gratuit). Conținutul platformei este verificat de specialiștii de resurse umane ai organizatorilor.

Pentru a sărbători deschiderea platformei, organizatorii au lansat și un concurs intitulat #PracticeSharing Summer Challenge, prin intermediul căruia vor fi premiați cei mai activi membri ai platormei și cele mai inovative soluții propuse pe temele concursului. Premiile vor fi oferite de Books Express, unul din cei mai importanți retaileri de pe piața cărților în limbi străine din România.

Detalii complete despre HR Twinning pot fi găsite pe site-ul acestuia la www.hrtwinning.eu . HR Twinning este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune. Prima etapă a proiectului a constat în organizarea unui seminar internațional în luna noiembrie 2012 la București, cu 35 de participanți din 6 țări.  Platforma este a doua etapă a proiectului, ce va fi completată de publicarea unui ghid de bune practici anual cu cel mai valoros conținut de pe site.

Asociația Young Initiative este o organizație nonprofit înființată în 2009 dedicată educației și dezvoltării tinerilor. Asociația le oferă copiilor și tinerilor instrumentele educaționale necesare pentru a se dezvolta personal și profesional și pentru a putea contribui la construirea României de mâine.

Adauga comentariu

Cele mai noi

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter