Hot Now

Liderii și responsabilii de HR din ONG-urile europene sunt invitați la schimb de bune practici

25 06 2013, Portal HR , Comenteaza, 2.217 afisari

Asociația Young Initiative invită liderii și responsabilii de resurse umane (HR) din organizațiile nonprofit europene pe platforma HR Twinning, proiect finanțat de Uniunea Europeană care oferă sectorului nonprofit european posibilitatea de a face schimb de bune practici în domeniul resurselor umane și leadership-ului, în vederea îmbunătățirii performanței și a eficienței acestora.

Schimbul de bune practici și networking-ul reprezintă o prioritate a Strategiei Europa 2020 a Uniunii Europene. Cu toate acestea, sectorului nonprofit european îi lipsesc în acest moment instrumentele necesare pentru o accesibilitate sporită și un impact consistent. Pe măsură ce organizațiile nonprofit pun din ce în ce mai mult accentul pe oameni și cunoștințe, devine critic pentru acestea să își îmbunătățească abilitățile de coordonare a resursei umane. Acest deziderat poate fi ușor atins dacă există posibilitatea de a învăța de la organizații similare din Europa care s-au confruntat cu probleme asemănătoare și au găsit deja soluții eficiente. HR Twinning își propune să devină un asemenea instrument pentru sectorul nonprofit din Europa. 

logo-finalHR Twinning le oferă membrilor săi posibilitatea de a face schimb de bune practici și de a participa la discuții pe o multitudine de subiecte legate de leadership și HR în ONG-uri. În timp, colecția de bune practici HR Twinning poate deveni un punct major de referință pentru organizațiile nonprofit din Europa, ca o sursă de know-how gratuită și accesibilă pentru îmbunătățirea performanței și eficienței. Înregistrarea pe platformă este dedicată persoanelor fizice și este gratuită, existând și posibilitatea de a adăuga organizația din care acestea provin (gratuit). Conținutul platformei este verificat de specialiștii de resurse umane ai organizatorilor.

Pentru a sărbători deschiderea platformei, organizatorii au lansat și un concurs intitulat #PracticeSharing Summer Challenge, prin intermediul căruia vor fi premiați cei mai activi membri ai platormei și cele mai inovative soluții propuse pe temele concursului. Premiile vor fi oferite de Books Express, unul din cei mai importanți retaileri de pe piața cărților în limbi străine din România.

Detalii complete despre HR Twinning pot fi găsite pe site-ul acestuia la www.hrtwinning.eu . HR Twinning este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune. Prima etapă a proiectului a constat în organizarea unui seminar internațional în luna noiembrie 2012 la București, cu 35 de participanți din 6 țări.  Platforma este a doua etapă a proiectului, ce va fi completată de publicarea unui ghid de bune practici anual cu cel mai valoros conținut de pe site.

Asociația Young Initiative este o organizație nonprofit înființată în 2009 dedicată educației și dezvoltării tinerilor. Asociația le oferă copiilor și tinerilor instrumentele educaționale necesare pentru a se dezvolta personal și profesional și pentru a putea contribui la construirea României de mâine.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Apărută de curând la Publica, cartea Catalizatorul de Jonah Berger se adresează tuturor celor care doresc să catalizeze schimbarea. Ea oferă un solid mod de gândire și o varietate de tehnici care pot să conducă la rezultate extraordinare. Fie că încercați să schimbați o persoană, să transformați o organizație ori să schimbați modul în care […]

Detalii

45 de studenți proveniți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj-Napoca au promovat, cu succes, cea de-a noua ediție a Școlii de Vară organizată de LIBERTY Galați. Timp de 10 săptămâni, studenții au fost angajați cu drepturi depline și au lucrat alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pe proiecte reale, […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România, Angajatori de TOP care se va desfășura exclusiv în mediul online, pe platforma Hipo.ro. Cu o notorietate de 15 ani pe piața de referință, evenimentul de carieră se adresează tuturor candidaților care se află în căutarea unui loc de muncă în această toamnă, […]

Detalii

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter