Hot Now

Limbajul corpului – 3 resurse utile

29 07 2011, Portal HR , Comenteaza, 8.205 afisari

Atunci cand ne dorim o comunicare eficienta cu interlocutorul direct, este firesc sa incercam sa intelegem si ceea ce deja ne-am obisnuit sa numim prin sintagma „limbajul corpului”.

Desi nu credem ca o decizie de recrutare se poate lua, de exemplu, doar pe baza interpretarii semnalelor pe care le transmite aceasta modalitate de comunicare, suntem convinsi ca o evaluare atenta trebuie sa aiba in vedere si posibilele (si de altfel frecventele) „incongruente” intre ceea ce pare sa comunice prin cuvinte si ce comunica de fapt prin corp candidatul din fata noastra.

Acelasi limbaj al corpului si mesajele pe care le transmite marcheaza irevocabil toate interactiunile noastre personale si profesionale si este „vinovat” intr-un procent important de impactul (negativ sau pozitiv) pe care il avem asupra celorlalti.

Din multitudinea de resurse despre limbajul corpului, va propunem azi doar 3 care, credem noi, pot deschide drumul catre o intelegere echilibrata a acestui aspect sensibil in procesul de intelegere a „celuilalt”:

1. The Definitive Book on Body Language de Barbara si Allan Pease. Afla mai multe informatii despre carte in Google Books.

2. O serie de articole de pe Body Language Expert care va pot ajuta sa demontati cateva mituri si sa incepeti sa intelegeti diferentele culturale care se manifesta si in limbajul corpului.

3. Site-ul lui Paul Ekman, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in materie de (re)cunoastere si interpretare a limbajului corpului (si nu numai). Noua ne place in mod special sectiunea cu articole, cateva dintre ele disponibile online.

Voi ce alte resurse despre limbajul corpului recomandati?

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter