Secțiune susținută de

Limbajul corpului – 3 resurse utile

Portal HR \ Actual \ Limbajul corpului – 3 resurse utile

Atunci cand ne dorim o comunicare eficienta cu interlocutorul direct, este firesc sa incercam sa intelegem si ceea ce deja ne-am obisnuit sa numim prin sintagma „limbajul corpului”.

Desi nu credem ca o decizie de recrutare se poate lua, de exemplu, doar pe baza interpretarii semnalelor pe care le transmite aceasta modalitate de comunicare, suntem convinsi ca o evaluare atenta trebuie sa aiba in vedere si posibilele (si de altfel frecventele) „incongruente” intre ceea ce pare sa comunice prin cuvinte si ce comunica de fapt prin corp candidatul din fata noastra.

Acelasi limbaj al corpului si mesajele pe care le transmite marcheaza irevocabil toate interactiunile noastre personale si profesionale si este „vinovat” intr-un procent important de impactul (negativ sau pozitiv) pe care il avem asupra celorlalti.

Din multitudinea de resurse despre limbajul corpului, va propunem azi doar 3 care, credem noi, pot deschide drumul catre o intelegere echilibrata a acestui aspect sensibil in procesul de intelegere a „celuilalt”:

1. The Definitive Book on Body Language de Barbara si Allan Pease. Afla mai multe informatii despre carte in Google Books.

2. O serie de articole de pe Body Language Expert care va pot ajuta sa demontati cateva mituri si sa incepeti sa intelegeti diferentele culturale care se manifesta si in limbajul corpului.

3. Site-ul lui Paul Ekman, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in materie de (re)cunoastere si interpretare a limbajului corpului (si nu numai). Noua ne place in mod special sectiunea cu articole, cateva dintre ele disponibile online.

Voi ce alte resurse despre limbajul corpului recomandati?

Data articol: iulie 29, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam