Hot Now

Lucrezi în timpul suspendării contractului de muncă? Riști să fii amendat

24 10 2016, Avocatnet , Comenteaza, 2.667 afisari

Activitatea plătită pe care un salariat o face pentru angajator, deși contractul său individual de muncă este suspendat, este considerată de-acum tot muncă la negru. Interpretarea legală aparține judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), care au stabilit că, într-o asemenea situație, inspectorii de muncă sunt îndreptățiți să dea amenzi.

Munca prestată în perioada de suspendare a contractului individual este considerată, conform Deciziei ICCJ nr. 20/2016, a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, muncă la negru. Mai exact, chiar dacă între părți s-a încheiat un contract individual de muncă, lucrul în timpul suspendării reprezintă o activitate plătită și nedeclarată autorităților.

„Prin raportare la prevederile legale, luând în considerare cele reținute de Curtea Constituțională și având în vedere scopul pentru care a fost instituită obligația de a primi la muncă numai persoane cu care angajatorul a încheiat un contract individual de muncă în formă scrisă, în stabilirea înțelesului textului legal prezintă importanță faptul că, deși era încheiat un contract individual de muncă, acesta era suspendat, dar angajatul/salariatul a fost descoperit prestând activitate în favoarea angajatorului. Acesta reprezintă tot o formă de «muncă la negru» pentru că este prestată o activitate plătită, dar care nu este declarată autorității publice”, se lămurește în decizia amintită.

Concret, magistrații au stabilit o interpretare obligatorie pentru toate instanțele din țară cu privire la sancționarea angajatorului care folosește salariați în timpul suspendării contractelor lor de muncă. În acest sens, se arată că munca prestată în perioada de suspendare este asimilată situației în care nu există, practic, un contract încheiat între părți.

Pe de o parte, în baza acestei interpretări, dacă identifică până la cinci persoane care lucrează în perioada suspendării, inspectorii de muncă au dreptul să sancționeze angajatorul cu o amendă cuprinsă între 10.000 și 20.000 de lei pentru fiecare individ. Pe de altă parte, având în vedere raționamentul Înaltei Curți, regula poate fi aplicată, în egală măsură, și când vine vorba de sancționarea salariaților. Codul muncii prevede că persoanele care prestează muncă fără a încheia un contract individual (deci și atunci când lucrul este făcut în perioada de suspendare a unui contract) riscă să fie amendate cu cel puțin 500 și cel mult 1.000 de lei.

Inspecția Muncii nu ignoră munca la negru nici când este vorba de angajator, nici când este vorba de salariat, așa cum reiese dintr-un raport pe anul trecut, de exemplu. În cursul anului 2015, peste 3.000 de angajatori au fost amendați pentru munca fără forme legale, în timp ce peste 1.500 de muncitori au fost, de asemenea, sancționați pentru lucrul la negru. În 2014, peste 4.200 de angajatori și peste 1.700 de muncitori au fost sancționați.

Citește tot articolul de Alexandru Boiciuc pe Avocatnet: Lucrezi în timpul suspendării contractului de muncă? Riști să fii amendat.

Save

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

Aproximativ 500.000 de căutări au fost făcute, de la începutul anului, pe eJobs.ro de către candidații aflați în căutarea unui loc de muncă. Numărul este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, evoluție reflectată și în nivelul aplicărilor înregistrate în luna ianuarie, când a fost depășit pragul de 1 milion. Prima lună din […]

Detalii

Cătălina Dodu se alătură EY România ca Partener în cadrul departamentului de Consultanţă,începând cu luna februarie 2023. Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale: „În calitate de Cybersecurity Leader pentru EY South Cluster şi Tehnology Consulting Leader pentru […]

Detalii

82% dintre angajați ar renunța la locul de muncă din cauza unui manager nepotrivit FUTURE Manager – programul ce ajută tinerii și profesorii să își dezvolte competențele de lideri. FUTURE Manager este programul gratuit care se lansează în România pentru studenții și profesorii universitari care doresc să își dezvolte competențele de management și să fie […]

Detalii

Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română vine la cea de-a 12-aediție a evenimentului anual HR 2.0 – Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză,organizat de Wall-Street.ro. Publicația Wall-Street.ro te invită pe 23 februarie 2023 la „HR 2.0 – Ce îi motivează peangajați în vremuri de criză”, unde va fi invitat ca […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter