Secțiune susținută de

Mai multe rezultate din training

Portal HR \ HR Pedia \ Mai multe rezultate din training

Mai ales in vremuri de criza, cand bugetele de training sunt reduse pana aproape de inexistenta, alegerea corecta a celor mai potrivite programe de training si maximizarea impactului acestora sunt abilitati critice pe care orice organizatie trebuie sa si le dezvolte.
Articolul de pe McKinsey Quarterly despre training pe care vi-l recomandam azi detaliaza cateva din metodele care pot fi utilizate chiar incepand de maine pentru a asigura un impact mai bun al eforturilor de training si schimbari vizibile (in sens pozitiv) dupa implementarea acestora.

Premiza de la care porneste intreaga discutie se bazeaza pe cercetari statistice care arata cat de putine programe de training au cu adevarat impactul asteptat in organizatie. Un studiu a evidentiat faptul ca doar un sfert din cei intervievati au putut observa o imbunatatire a performantei in organizatie ca urmare a unui program de training de comunicare, vanzari, management sau operatiuni.

Si totusi, ratiunea training-ului ramane una valabila: companiile si ca atare angajatii au in permanenta nevoie sa-si imbunatateasca competente sau sa dobandeasca abilitati noi. Putine organizatii isi mai pot permite in zilele noastre sa ignore ritmul rapid in care se schimba contextul economic si cat de importanti sunt performerii pentru obtinerea si sustinerea succesului.

La intrebarea cum se poate imbunatati impactul programelor de training, autorii articolului au cateva raspunsuri clare si coerent detaliate:

1. Prin cultivarea nevoii angajatilor de a invata
2. Identificarea paradigmelor de gandire falimentare
3. Implicarea liderilor
4. Activarea noilor abilitati
5. Masurarea impactului

Observatia din finalul articolului despre faptul ca un training poate sa esueze din varii motive dar ca cele mai multe din ele nu apar in sala de curs, ni se pare mai mult decat revelatoare. Oricat de usor ar fi sa dam vina pe trainer, continut sau neimplicarea participantilor, adevarul despre valoarea reala a training-ului trebuie cautat in interiorul organizatiei, in practici si obiceiuri pe care de multe ori le luam ca atare fara sa le punem la indoiala.

Citeste aici tot articolul Getting More From Your Training Programs.

Articolul are si continut audio. Accesul este gratuit, dar se face pe baza de inscriere (care dureaza cateva secunde).

Data articol: noiembrie 2, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam