Secțiune susținută de

Mindit atrage ca partener pe Sergiu Neguț

Portal HR \ Actual \ Mindit atrage ca partener pe Sergiu Neguț

Sergiu Neguț a preluat 50% din acțiunile Mindit, prima companie românească de background screening, fondată în urmă cu un an de Irina Arsene, într-o tranzacție care anunță și alte dezvoltări de afaceri.

Background screening sau verificarea trecutului profesional al candidaților și al angajaților reprezintă confirmarea informațiilor oferite de aceștia către companii, prin CV sau în formularul de aplicare și se realizează pe baza unui acord scris al persoanei verificate. În SUA și în țările dezvoltate din Europa precum Marea Britanie, procesul este larg răspândit, mai ales la firmele cu renume.

Irina Arsene a introdus anul trecut background screeningul și în România, preluând modelul occidental: „Marea provocare de anul trecut a fost crearea unei piețe de background screening și conștientizarea angajatorilor asupra utilității acestui serviciu. După un an de investiții financiare, de timp, efort și suflet, care m-a răsplătit cu rezultate frumoase, era momentul ca afacerea să treacă la nivelul următor și să cunoască și alte linii de business. Îl cunosc pe Sergiu Neguț de mulți ani și l-am provocat saă accepte o nouă poziție, cea de partener de afaceri în Mindit, în care să îi valorificăm experiența de manager și lider, creativitatea și entuziasmul. Sunt sigură că vom reuși să realizăm lucruri frumoase, fără a ne limita la background screening. Suntem amândoi pasionați de oameni și știm că în formula potrivită se pot muta munți”, a declarat Irina Arsene, fondator și CEO, Mindit.

Sergiu Neguț a spus, la rândul său: „De fiecare dată când mi-am schimbat angajatorul sau când compania la care lucram a avut o schimbare de acționariat, CV-ul meu a făcut obiectul unei verificări profesioniste din partea unei firme străine. Mai mult, domeniul serviciilor pentru HR îmi este drag, pentru că aici se construiesc lucruri cu impact pe termen lung în calitatea muncii. Urmăresc Mindit încă de la înființare, iar când a apărut oportunitatea de a investi, m-am grăbit să o fac. Piața muncii din România are nevoie de mai multă transparență și Mindit oferă asta, aduce mai multă normalitate și incredere între angajatori, angajați și agenții de recrutare”. Cu privire la planurile de dezvoltare, Sergiu Neguț a adăugat: „Dincolo de oportunitatea din background screening, cel mai mult am încredere că, împreună cu Irina Arsene, avem potențialul de a deschide noi linii de afaceri, care să extindă serviciile de resurse umane, fără a concura cu partenerii noștri naturali, agențiile de recrutare, și să valorificăm experiența internațională pe care Irina Arsene o deține în management și business development în IT&C.”

Data articol: ianuarie 28, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam