Hot Now

Nu trebuie să fie nebunie la birou

07 10 2019, Portal HR , Comenteaza, 1.084 afisari

Acesta este titlul (cât se poate de sugestiv) al uneia dintre cele mai recente apariții editoriale de la Publica. Cartea se adresează tuturor celor pentru care săptămâna de muncă are 80 de ore, au mereu programul încărcat și trebuie să participe la ședințe care nu par să se mai termine, nu reușsesc niciodată să răspundă la timp la toate mesajele din Inbox și se luptă zilnic cu termene-limită nerealiste.

Mai multe informații despre carte:

Orele prelungite de lucru, volumul excesiv de muncă şi privarea de somn au devenit motive de mândrie pentru profesioniştii moderni. Însă aceste realităţi ar trebui să fie embleme ale prostiei, susţin autorii. Din nefericire, această problemă nu afectează doar marile organizaţii – indivizii, antreprenorii şi soloprenorii se epuizează exact în acelaşi fel. Soluţia pentru o productivitate mai mare nu stă în mai multe ore de lucru, ci în mai puţină risipă şi mai puţine lucruri care distrag atenţia şi provoacă stres cronic.

A sosit momentul să nu mai sărbătorim „Nebunia“ şi să începem să sărbătorim „Calmul“. Fried şi Heinemeier Hansson au dovada cu care să-şi susţină ideile. De la începutul companiei Basecamp, din urmă cu 20 de ani, autorii au făcut din „Calm“ piatra de temelie a culturii din firma lor. Nu trebuie să fie nebunie la birou este destinată să devină ghidul de management al noii generaţii şi reprezintă o selecţie practică şi plină de inspiraţie a cunoştinţelor şi experienţelor lor. E o carte care îţi prezintă ce au făcut ei – şi modul în care orice manager sau director executiv din orice industrie şi orice dimensiune a companiei o poate face la rândul său.

În REWORK, Jason Fried şi David Heinemeier Hansson au prezentat un nou mod de a lucra eficient. În cartea de faţă, ei îşi consolidează mesajul cu o strategie îndrăzneaţă, iconoclastă, ce vizează crearea culturii ideale într-o companie – ceea ce ei numesc „compania calmă“. Abordarea lor atacă direct haosul, anxietatea şi stresul care sunt prezente în milioane de birouri şi care afectează miliarde de angajaţi în fiecare zi.

Ce înseamnă o companie calmă:

  • Zile de lucru de 8 ore
  • Săptămâni de lucru de 40 de ore
  • Mult timp liber
  • Zile cu ritm de lucru confortabil
  • Fără muncă în weekend
  • Şedinţe rare
  • Fără grabă
  • Termene-limită realiste
  • Fără reacţii pripite
  • Timp de reflecţie
  • Somn excelent noaptea
  • Autonomie generoasă
  • Lucru de oriunde

 

Despre autori:

JASON FRIED este cofondatorul şi directorul executiv al Basecamp. A pornit compania în 1999 și o conduce de atunci. A scris Getting RealREWORK și REMOTE împreună cu David Heinemeier Hansson. Când vine vorba despre afaceri, consideră că lucrurile sunt simple până le complici tu. Și când vine vorba despre viață, cu toții încercăm să ne lămurim pe parcurs.

DAVID HEINEMEIER HANSSON este cofondatorul Basecamp și coautorul REWORK și REMOTE, bestselleruri New York Times. Este și creatorul Ruby on Rails, un toolkit care a fost folosit pentru a lansa și a menține Twitter, Shopify, GitHub, Airbnb, Square și peste un milion de alte aplicații. Originar din Danemarca, s-a mutat la Chicago în 2005 și acum își împarte timpul între SUA și Spania, împreună cu soția sa și cei doi băieți. În timpul liber, îi place să urmărească competițiile internaționale de mașini de curse care ajung la 320 de kilometrei pe oră, să facă poze-clișeu cu apusuri și copii și să sporovăiască mult prea mult pe Twitter.

Citește un fragment și comandă cartea aici.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Finalul anului universitar înseamnă, pentru mulți tineri, inițierea unui proces de căutare a unui loc de muncă, unii dintre ei fiind la primul demers de acest fel. Companiile fac și ele eforturi să atragă tineri interesați să evolueze pe plan profesional sau să-și înceapă cariera, mai ales în condițiile în care rata de ocupare pe […]

Detalii

Experiența angajaților, parcursul lor în organizație – de la recrutare și până la exit interview -, nevoile acestora într-o piață a muncii post-pandemie, digitalizarea departamentului de HR și integrarea inteligenței artificiale în activitățile angajaților sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul conferinței „MAGNETICO. How to attract and retain talents improving employer branding and creating […]

Detalii

Un robot poate suplini lipsa a patru manipulatori de produse şi materiale Roboţii mobili sunt capabili să transporte sarcini de până la 1.350 de kg Baza de roboți va creşte constant cu 30-40% în următorii ani Roboţii mobili autonomi pot fi o alternativă prin care companiile din România pot să depăşească criza de personal necesar […]

Detalii

După ce, la finalul anului trecut, a fost anunțată deblocarea a 90.000 de posturi vacante din aparatul de stat, luna mai a venit cu vestea înghețării angajărilor în instituțiile publice, până la sfârșitul anului. Luna aprilie pare, astfel, să fi fost ultima în care numărul de joburi noi scoase în piață a depășit pragul de […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter