Secțiune susținută de

Organizatia matriceala

Portal HR \ HR Pedia \ Organizatia matriceala

Organizatiile care reusesc sa implementeze un sistem prin care criteriile de formare a echipelor (si de stabilire a liniilor de raportare) au in vedere natura proiectelor derulate, competentele de care este nevoie (si nu subordonarea directa de natura functionala) se pot lauda cu un sistem de management matriceal.

Avantajul unei organizatii matriceale vine in primul rand din facilitarea transferului de informatii, dar si din accesul la specializare care usureaza construirea si dezvoltarea unui traseu profesional coerent pentru cei implicati.

Ca in oricare alta abordare de management, exista si dezavantaje (cum ar fi posibilele conflicte cauzate de raportarea multipla si de numarul mai mare de „manageri”), mai ales in situatiile in care sistemul nu este corect gestionat.

HR Toolbox si Corporate Executive Board ofera membrilor posibilitatea de a descarca o prezentare a lui Jay Galbraith, autorul cartii „Designing Matrix Organizations That Actually Work„, pentru a afla care sunt secretele din spatele implementarii si managementului eficient al unei organizatii matriceale.

Descarca prezentarea aici.

Pentru mai multe resurse/informatii despre activitatea de design organizational, acceseaza aceasta resursa.

Data articol: iunie 27, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam