Hot Now

Pasiunea face diferenta

18 05 2011, Portal HR , Comenteaza, 5.377 afisari

Simona Florea a raspuns provocarii noastre de a ne trimite o poveste din sau despre HR si ne-a scris despre una din experientele sale pozitive la un interviu si despre o lectie de motivatie pe care nu a uitat-o.

Pana a ajunge in punctul unde sunt astazi, am trecut prin nenumarate situatii care au avut un impact asupra mea. Din fiecare situatie mi-am setat mintea si mi-am calit inima sa extrag doar acele lucruri care ma pot forma pozitiv ca om.

Din punct de vedere al carierei sunt multe de spus, am cautat mereu o stabilitate, iar un prieten drag mi-a spus la un moment dat ca: singurul lucru cert in aceasta lume este incertitudinea.

Revenind mai concret la experienta mea,  in anul 2008 am intalnit un om care m-a inspirat pozitiv. Se numeste ….., care la vremea aceea era directorul pentru Romania al companiei ….

In urma unei aplicatii si a mai multor interviuri avute, am ajuns si in biroul dumnealui pentru un interviu. Am avut parte de cel mai frumos interviu si discutie de pana acum, cu un om foarte deschis si fascinant.

Nu s-a concretizat colaborarea cu compania …, dar am invatat cateva lucruri de mare insemnatate pentru mine. Dupa interviul avut, acest om generos m-a invitat la Academia … unde am participat la o sedinta de training in care mi-a explicat unele lucruri, printre care mi-a povestit foarte frumos despre viata lui si drumul lui profesional.

Cateva ore in compania unei valori te pot imbogati nespus, iar mie asta mi s-a intamplat in acel moment. Mi s-a explicat cum trebuie sa am o gandire structurata, obiective pe termen lung, pe termen scurt, cum trebuie sa ma perfectionez si sa mai studiez engleza (pt ca in 2008 nu eram la un nivel foarte bun-desi intelegeam, imi venea mai greu sa ma exprim cursiv).

Iar cuvintele cele de mai impact de la acest domn au fost spuse privindu-ma sincer in ochi , vazand probabil o sclipire undeva (remarcand un potential in mine): ” Simona you know? 🙂 It’s all about the heart :)!”

Concluzia? Pasiunea, pasiunea in orice faci creeaza diferenta, te ajuta sa emani energie,sa faci lucruri sa se intample. Chiar daca acel om  era si este la un nivel net superior mie din punct de vedere profesional – in momentul acela m-am simtit egal cu el. Mi-a dat o incredere foarte mare si m-a facut sa trec peste unele amintiri negative acumulate profesional.

Dilema mea este: cum poate cineva din exterior, fara conexiuni stranse si fara sa fie roman (desi m-am inteles cu el mai bine decat cu unii romani) remarca si incuraja un om atat de mult, iar cineva din interior nu (unii sefi au o notiune atat de gresita despre ce insemna a inspira si a conduce o echipa)?.

De la acea intalnire mi-am propus sa inspir pozitiv atat cat pot, sa caut sa ma concentrez mai mult pe solutii si nu pe scormonirea vinovatilor unor probleme, sa-i ajut prin exemplul propriu pe cei din jurul meu  si mai ales sa ofer incredere oamenilor pe care-i intalnesc.

Citeste mai mult din ce scrie Simona pe blogul ei.

Adauga comentariu

Cele mai noi

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter