Hot Now

Pasiunea pentru ciocolată a Meșterului Manole

13 04 2018, Portal HR , Comenteaza, 1.031 afisari

Andreea și Octavian sunt frați. Și mari mâncători de ciocolată. Nimic neobișnuit, dacă stăm să ne gândim, însă ce face ca povestea lor să fie una specială este faptul că, deși ambii au pregătire în domeniul economic, în prezent se numără printre puținii ciocolatieri de meserie din România. Povestea lor este una duioasă și delicată, exact ca ciocolata artizanală pe care o pregătesc împreună. În micul lor laborator din apropierea Bucureștiului iau naștere praline savuroase, bomboane cu umpluturi surprinzătoare și valuri de ciocolată de cea mai bună calitate. Au învățat tehnicile specifice acestei meserii la cele mai bune școli din afară, iar acum vor să le arate românilor ce înseamnă ciocolata adevărată. Vă invităm să descoperiți povestea savuroasă a Meșterilor Manole din interviul de mai jos:

1. De la cifre la ciocolată! Cum a fost acest drum?

Octavian: Destul de lung și s-a întâmplat destul de târziu. Lung pentru că amândoi am avut parte cam de aceeași educatie. Am urmat școli și licee cu același profil, am absolvit Facultatea de Marketing în cadrul ASE București. Deci nimic care să aibă legătură cu ciocolata. Am lucrat în vânzări, în domeniul bancar și în media, chiar și în Horeca. Eu am rămas în România, în timp ce Andreea a locuit aproape șapte ani în Franța. Fiecare pe drumul lui, cum s-ar spune. Nu ne-am gândit că vom lucra împreună, dar tot ce am făcut pare că ne-a apropiat și adus în momentul în care să visăm la un mic atelier de ciocolată și patiserie.

2. Cum de amândoi v-ați îndreptat spre domeniul culinar și ați ales să lucrați împreună?

Andreea: Amândoi suntem mari mâncători de ciocolată și patiserie. De mici am luat contact cu patiseria franțuzească și ciocolata elvețiană și ne-am îndrăgostit. Și nu ne gândeam vreodată că putem face singuri ciocolata noastră. Așa a fost să fie.

Octavian: Andreea a fost cea care a deschis drumul. După perioada petrecută în Franța s-a mutat în Belgia și s-a înscris la Institutul Roger Lambion în Bruxelles, unde timp de 2 ani a studiat ciocolata și a obținut diploma de ciocolatier. Încurajat și de sora mea, eu am plecat în Franța, unde am fost acceptat la școala de bucătari din cadrul Greta des Côtes d’Armor în regiunea Bretagne. Aici am avut ocazia să fac și cursuri de patiserie. De aici cumva tot ce a urmat ne-a făcut să ne apropiem mai mult și să ne gândim la posibilitatea de a construi o mică afacere și de a lucra împreună.

3. Andreea, care este povestea ta, cum te-ai îndreptat spre acest domeniu și unde ai studiat pentru a deveni ciocolatier?

După ce am terminat facultatea am decis să plec în Franța, unde am lucrat pentru La Brioche Dorée și McDonalds ca Manager de Locație. După 7 ani petrecuți în Franța am decis să mă mut în Belgia, unde, descoperind Institutul Roger Lambion, m-am înscris imediat la cursurile de ciocolată. De aici începe aventura mea în acest univers dulce. Totul a plecat de la o curiozitate. Eram în Franța și întâmplător am descoperit un magazin de ciocolată artizanală. Am intrat și am fost uimită de bogăția sortimentelor, de culori și de mirosuri. Țin minte și acum că prima pralină pe care am gustat-o a fost o pralină cu „fleur de sel” și nu mi-a venit să cred că poate exista ceva atât de bun. Și atunci am avut revelația că asta este ceea ce mi-ar plăcea să fac.

Citește tot interviul pe Cooltura Mall: POVESTEA CIOCOLATEI FĂCUTE DE MEȘTERII MANOLE

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter