Hot Now

Peste 200 de studenți și profesori din toată țara se pregătesc acum pentru cariera lor în programul FUTURE

28 04 2023, Portal HR , Comenteaza, 261 afisari

Peste 200 de studenți și profesori universitari din țară se pregătesc acum pentru cariera lor în cel mai complex program de #EducatieAltfel, FUTURE – Construiește cu pasiune alături de compania internațională  EXL. Sesiuni de training, oportunități de angajare și sesiuni de orientare în carieră sunt doar câteva dintre oportunitățile de care beneficiază acum tinerii și profesorii înscriși în programul gratuit.

Nu am știut că există un astfel de program în România. Activitățile din cadrul FUTURE mi-au oferit o perspectivă nouă, de la zero, legată de procesul de angajare. Am avut șansa să descopăr lucruri și despre mine, recunosc că nu a fost un proces ușor, dar unul care a meritat. Din punctul meu de vedere, toți tinerii ar trebui să participe la un astfel de program pentru dezvoltarea personală și profesională. Aici am învățat cu adevărat multe competențe și informații, dar am învățat și cum trebuie să lucrezi într-o echipă, lucru care mi s-a părut imposibil înainte” relatează Laurenția Pîntea, studentă alumni în programul FUTURE.

Primele sesiuni de training ale programului se derulează acum în format hibrid, atât online cât și fizic la Cluj-Napoca. Aflat la a 8-a ediție, programul FUTURE – Construiște cu pasiune vine ca soluție pentru studenții – profesorii – angajatorii din România care doresc să se pregătească pentru viitorul din piața muncii. „Piața muncii crește continuu, iar tinerii se simt tot mai pierduți. Din acest motiv aducem tinerii – profesorii – angajatorii într-un singur loc ca fiecare dintre ei să învețe unul de la celălalt despre tot ce înseamnă carieră astăzi, declară Mădălina Hodorog, fondatorul programul FUTURE care a ajutat peste 8500 de tineri să se integreze în piața muncii în ultimii 9 ani și peste 2000 de profesori să integreze noi metode de predare la orele lor.

În timpul sesiunilor, alături de compania EXL, studenții lucrează practic pe teme precum: cine sunt eu?, interviul de angajare, construirea unui CV, ce caută angajatorii astăzi, dar conturează și activități practice prin care studenții să își dezvolte competențele căutate astăzi de angajatori. „Pregătim viitori angajați, dar ne dorim și noi să îi înțelegem mai bine, să le înțelegem nevoile și să ajungem într-o zonă de creștere în carieră” declară Mihaiela Cioacă, Senior Assistant Vice President Operations & Center Head în cadrul companiei EXL din Cluj.

Soluția pentru trecerea de la facultate la primul loc de muncă

Programul nu folosește metodele clasice de predare și, ca în fiecare ediție, îmbrățișează metodele de educație non-formală pentru ca oricine să își poată dezvolta competențele.

Unul dintre profesorii universitari participanți în programul FUTURE ediția EXL declară că „Am început să văd și din perspectiva studenților unele aspecte, cum ar fi modul în care ei încearcă să își gestioneze timpul, faptul că nu este rea voință de fiecare dată, ci doar ei nu știu cum să facă față provocărilor și cum să își expună ideile. Chiar după prima întâlnire am realizat că și eu trebuie să mă schimb, nu doar să aștept de la cei din jur. Am constatat că deși credeam că știu cum să abordez anumite situații, realitatea este alta. Mai am multe de învățat și de experimentat. Mulțumesc pentru această oportunitate”.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter