Secțiune susținută de

Peste 50 de locuri de muncă create printr-un proiect cu finanțare europeană

Portal HR \ Actual \ Peste 50 de locuri de muncă create printr-un proiect cu finanțare europeană

Marți, 8 decembrie 2015, reprezentanții Fundației Civitas pentru Societatea Civilă, ai Fundației NESsT și cei ai Asociației CENPO, au prezentat la Bastionul Croitorilor, rezultatele proiectului „Sprijin Integrat Structurilor de Economie Socială (SISES)”.

În cadrul acestuia s-au înființat nouă start-up-uri sociale și au fost angajate peste 50 de persoane, majoritatea aparținând grupurilor vulnerabile. Acestor cifre se adaugă cele peste 60 de persoane instruite în antreprenoriat, 180 de persoane consiliate și cei peste 4000 de participanți la festivalul Solidart Changemakers.

„A fost un proiect provocator, care în mod normal ar fi trebuit să dureze cel puțin doi ani, dar care, fiind pe finalul ciclului de finanțare, a trebuit să se desfășoare în doar un an de zile. Vreau să multumesc întregii echipe, partenerilor și angajaților celor nouă întreprinderi pe care le-am înființat, pentru că împreună am putut depăși momentele dificile și reușim astăzi să încheiem un proiect atât de complex și cu rezultate pozitive la nivel social și economic”, a spus, în cadrul conferinței de presă, Carmen Ciobanu, managerul proiectului.

Cele nouă start-up-uri au domenii de activitate diverse, de la producția de mobilier și structuri modulare, cutii poștale, sacoșe din pânză și lenjerii de pat, până la servicii de branding și webdesign, spații de co-working sau curășare de pășuni.

Bugetul total al proiectului a fost de două milioane de euro și a beneficiat de o finanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina proiectului: www.sises.ro

Data articol: decembrie 23, 2015

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam