Secțiune susținută de

Planificarea resurselor umane – 5 linkuri utile

Portal HR \ HR Pedia \ Planificarea resurselor umane – 5 linkuri utile

Cei care o fac isi pun adesea problema cum sa o faca mai bine, cei care nu o fac, ar dori sa aiba o strategie coerenta pentru asa ceva. Ceea ce este foarte clar e ca planificarea resurselor umane ar trebui sa fie norma si nu exceptia, fie ca vorbim de perioade de criza sau de cele de echilibru si dezvoltare.

Fiind una dintre activitatile cele mai complexe de pe lista de responsabilitati a HR-ului, este si unul din subiectele indelung si bogat discutate pe majoritatea site-urilor de specialitate.

In completarea articolului nostru care clarifica beneficiile si etapele acestui proces, va recomandam 5 linkuri cu resurse utile pentru un demers de planificare de calitate si, mai ales, util organizatiei:

1. Un Podcast CIPD despre planificarea fortei de munca care porneste de la constientizarea importantei critice a procesului de planificare a fortei de munca atunci cand se pune problema nu doar a supravietuirii in piata, ci a obtinerii rezultatelor financiare de care are nevoie organizatia. Se discuta studii de caz si solutii testate.

2. Un ghid pentru planificarea strategica a resurselor umane care explica, printre altele, modul in care aceasta activitate este utila doar in masura in care este integrata in strategia organizationala.

3. Un manual Cambridge despre planificarea resurselor umane care ofera acces rapid la principalele metode si tehnici disponibile pentru derularea cu succes a unei astfel de activitati. In plus, discursul didactic ajuta la fixarea usoara a notiunilor.

4. Un whitepaper HR Toolbox despre procesul de stabilire si punere in practica a strategiei de HR (in care partea de planificare este, evident, esentiala).

5. Un curs SkillSoft in format e-learning despre abordarea strategica a planificarii si derularii proceselor de recrutare in universul de business competitiv in care trebuie sa functioneze organizatiile.

Voi ce alte linkuri recomandati pentru planificarea resurselor umane?


Data articol: aprilie 5, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam