Hot Now

Planificarea resurselor umane – 5 linkuri utile

05 04 2011, Portal HR , Comenteaza, 9.307 afisari

Cei care o fac isi pun adesea problema cum sa o faca mai bine, cei care nu o fac, ar dori sa aiba o strategie coerenta pentru asa ceva. Ceea ce este foarte clar e ca planificarea resurselor umane ar trebui sa fie norma si nu exceptia, fie ca vorbim de perioade de criza sau de cele de echilibru si dezvoltare.

Fiind una dintre activitatile cele mai complexe de pe lista de responsabilitati a HR-ului, este si unul din subiectele indelung si bogat discutate pe majoritatea site-urilor de specialitate.

In completarea articolului nostru care clarifica beneficiile si etapele acestui proces, va recomandam 5 linkuri cu resurse utile pentru un demers de planificare de calitate si, mai ales, util organizatiei:

1. Un Podcast CIPD despre planificarea fortei de munca care porneste de la constientizarea importantei critice a procesului de planificare a fortei de munca atunci cand se pune problema nu doar a supravietuirii in piata, ci a obtinerii rezultatelor financiare de care are nevoie organizatia. Se discuta studii de caz si solutii testate.

2. Un ghid pentru planificarea strategica a resurselor umane care explica, printre altele, modul in care aceasta activitate este utila doar in masura in care este integrata in strategia organizationala.

3. Un manual Cambridge despre planificarea resurselor umane care ofera acces rapid la principalele metode si tehnici disponibile pentru derularea cu succes a unei astfel de activitati. In plus, discursul didactic ajuta la fixarea usoara a notiunilor.

4. Un whitepaper HR Toolbox despre procesul de stabilire si punere in practica a strategiei de HR (in care partea de planificare este, evident, esentiala).

5. Un curs SkillSoft in format e-learning despre abordarea strategica a planificarii si derularii proceselor de recrutare in universul de business competitiv in care trebuie sa functioneze organizatiile.

Voi ce alte linkuri recomandati pentru planificarea resurselor umane?


Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter