Hot Now

Programul MBA Româno-Canadian – cel mai bun program MBA din România în 2012

08 05 2012, Portal HR , Un comentariu, 3.826 afisari

Programul MBA Româno-Canadian a fost desemnat cel mai bun MBA din România, în anul 2012, în cadrul Topului MBA realizat de Ziarul Financiar, dat publicității la începutul lunii mai.

“Prezența pe primul loc în topul celor mai bune programe MBA din Romania este o măsură a eforturilor noastre de a crește constant calitatea programului și a interacțiunii pe care o avem cu studenții noștri”, declara Adriana Duțescu, directorul Bucharest School of Management, gazda Programului  MBA Romano-Canadian.

Clasamentul realizat de Ziarul Financiar a fost stabilit pe baza unui studiu la care au participat opt programe MBA, evaluate de absolvenți cu funcții de management după următoarele criterii: networking, calitatea cursurilor, calitatea predării, experiența profesorilor, îmbunătățirea abilităților de management, îmbunătățirea calităților personale, logistica, aplicabilitatea la job și componenta internațională. Pentru 8 dintre cele 9 criterii de evaluare, MBA-ul Romano-Canadian a obținut punctajul maxim, astfel că scorul final a fost de 44 de puncte din maximul de 45.

Deși aproape jumătate dintre absolvenții participanți la acest studiu și-au plătit singuri cursurile, ei au considerat că programul MBA Romano-Canadian a reprezentat o investiție bună chiar și într-o perioadă economică dificilă.

Cele mai importante două aspecte ale programului sunt, conform declarațiilor respondenților, componenta practică și perspectiva internaționala. La MBA-ul Romano-Canadian, absolvenții au apreciat în mod special interacțiunea cu profesori străini, datorită anilor de experiență în business și abilităților dezvoltate în ceea ce privește interacțiunea cu studenții. Însă cel mai important aspect pe care l-au apreciat absolvenții la programul MBA Romano-Canadian este aplicabilitatea la job, având în vedere că 100% dintre respondenti au lucrat full-time în timpul studiilor.

Principalele obiective ale Programului MBA Romano-Canadian sunt crearea unei clase reprezentative de manageri profesioniști români, capabili să acționeze local dar și global și dezvoltarea unei școli de business dinamice, de elită, care să concureze cu „nume” mari din zona educației de business internațional.

Lansat de Ziarul Financiar în 2008, Top MBA este unicul clasament al programelor de business management de pe piața locala. Acesta este realizat pe baza evaluărilor făcute de absolvenții promoțiilor din 2011.

Comentarii (1)
  1. Daniela spune:

    Este foarte bine ca au inceput si la noi sa apara programe MBA demne de luat in calcul!

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter