Hot Now

Promovarea și rolul planului de carieră

02 10 2014, Cristina Otel , Un comentariu, 5.440 afisari

Îmi aduc şi acum aminte de reacţia surprinzătoare a unora dintre colegi în momentul în care au aflat acum mai bine de un an că am fost promovată. Mă întrebau dacă mă aşteptam să se întâmple asta şi dacă eram suprinsă.

Promovarea nu e un cadou, ci o recunoaştere a muncii depuse până atunci şi a rezultatelor obţinute.

Planul de carieră este al tău şi vizează atingerea unui obiectiv important pentru tine. Nu te aştepta ca managerul să îţi propună promovarea şi să îţi facă planul de carieră. Responsabilitatea nu e a lui, ci a ta. Rolul lui e să te sprijine, în măsura în care poate, în atingerea obiectivelor şi să te îndrume în proces.

Aşadar, dacă îţi doreşti să ocupi o poziţie mai înaltă în companie, fii pregătit să munceşti pentru asta.

Plecând de la premisa că rolul pe care ţi-l doreşti există în department sau în companie, poţi începe prin a-ţi forma o imagine clară despre ce ţi-ai dori să faci şi prin a defini un obiectiv clar.

Discută-l cu managerul tău şi află cum ai putea ajunge acolo. Care sunt cerinţele unui astfel de rol? De ce abilităţi ai nevoie? La ce ar trebui să lucrezi? Ce constrângeri există?

După o discuţie iniţială, gândeşte-te la idei de proiecte, la modalităţi de a te implica, de a-ţi creşte vizibilitatea, de a dezvolta competenţele necesare şi stabileşte-ţi niste obiective mai mici, subordonate celui de carieră.

Întâlneşte-te cu managerul tău să confirmaţi ideile respective, termenele de timp şi să ajustaţi planul dacă e nevoie.

Apoi, apucă-te de treabă, ia obiectivele pe rând şi stabileşte întâlniri periodice pentru a discuta progresul făcut, obstacolele întâlnite.

Decizia finală de a fi promovat nu îţi aparţine. Ce ţine de tine, însă, este să te asiguri că îndeplineşti toate cerinţele pentru ca ea să se întâmple.

Succes!

Comentarii (1)
  1. […] Articol publicat pe PortalHR. […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 30 martie 2023, aproape 300 de membri ai comunității HR Club s-au reîntâlnit live în cadrul celei de-a 15 ediții a decernării Premiilor de Excelență în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Înaintea ceremoniei de premiere, a avut loc o sesiune specială HR Club Talks live, dedicată […]

Detalii

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]

Detalii

Articol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]

Detalii

Un lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter