Hot Now

Rareș Toma – despre antreprenoriat, vise, răbdare și optimism la 23 de ani

08 12 2020, Portal HR , Comenteaza, 1.089 afisari

La vârsta la care mulți abia termină facultatea și încep să-și creioneze un traseu profesional, Rareș Toma e deja antreprenor cu experiență. Proiectele la care lucrează sunt variate și ancorate în viața reală, iar discuția cu el îi redă oricărui sceptic încrederea în „generația tânără”. Am stat de vorbă cu Rareș despre proiectul la care lucrează acum, despre motivele care l-au făcut să-și dorească să facă ceva pe cont propriu, despre dificultăți și planuri de viitor, despre răbdarea și optimismul necesare pentru a-ți clădi visul.

Cine este Rareș Toma?

Am 23 de ani, sunt din Piatra Neamț și, de curând, am terminat Facultatea de Matematică și Informatică în cadrul Universității din București. În timpul liceului am început să studiez programarea și să înțeleg mai în detaliu în ce constă acest domeniu. Mereu mă întrebam cum funcționează platformele online, ce se întâmplă mai exact în spate și cum ajunge un site să interacționeze cu oamenii fără să apară erori.

De ce antreprenoriat de la o vârstă la care alții încă nu știu pe ce să se specializeze?

De mic, tatăl meu ne-a învățat, pe mine și pe fratele meu, să facem mini “proiecte” în vacanța de vară și cred că de aici a venit și dorința de a face ceva de unul singur, în momentul în care am crescut. Am realizat că dezvoltarea și maturizarea unui proiect mi-ar aduce împlinirea cea mai mare.

De unde îți vin ideile?

Mă inspir de la proiecte din afară, în mare parte din cele existente în America. De exemplu, proiectul cu accesorii bărbătești Tombox a fost inspirat după modelul SPREZZABOX din New York, o companie care produce anual peste 40 de milioane de dolari. Însă, Roombuddy a pornit dintr-o nevoie proprie, atunci când a trebuit să îmi caut coleg de apartament, pentru că nu am avut o platformă ușor de folosit și user-friendly unde să pot căuta. Platforme de căutare coleg există în străinătate și au succes, însă acestea nu includ și anunțuri din România.

Cine te susține în ceea ce faci?

Cea mai mare susținere o am din partea celor apropiați, familia și prietenii.Însă, desigur, contează foarte mult și consider că este tot un fel de susținere, feedback-ul pozitiv pe care îl primesc de la oricine din exterior.

Care sunt cele mai importante proiecte la care lucrezi acum?

În momentul de fata lucrez doar la roombuddy. De curând am lansat și versiunea în engleză (https://www.roombuddy.co/en) și sunt în căutare de feedback continuu pe diferite platforme din afară, pentru a vedea ce pot îmbunătăți sau adăuga.

Care au fost dificultățile pe care le-ai întâmpinat? Cum le-ai depășit?

Cea mai grea mi s-a părut partea de promovare și validare a fiecărui proiect pe care l-am început. Fiind singur în acest proiect, partea cea mai grea a fost răbdarea pe care a trebuit să o am și să o dezvolt odată cu creșterea platformei. Atunci când dezvolți o platformă de la zero, pe lângă partea de implementare și strategie, te mai lovești și de anumite erori pe care trebuie să le rezolvi în același timp, dar trebuie să păstrezi o atitudine optimistă că proiectul tău va ajunge acolo unde ți-ai propus. Știm cu toții că succesul nu vine peste noapte și, de aceea, cea mai grea parte consider că este răbdarea și motivația de a lucra în fiecare zi la visul tău.

Ce planuri de viitor ai?

Pe viitor doresc să fac din ce în ce mai cunoscută platforma Roombuddy, atât pe plan național, cât și internațional. Dupa ce voi obține mai mult feedback din partea utilizatorilor, aș dori să fac mai multe opțiuni de “Match” între potențialii colegi de apartament. Momentan există doar optiunea de potrivire a colegilor de apartament prin intermediul unui configurator de înghețată (https://www.roombuddy.co/ro/match), însă aș dori să includ și ceva mai complex, precum configurarea unei salate sau a unui personaj/caracter dintr-un film/desen animat.

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter