Hot Now

Retentia angajatilor prin training-ul managerilor

02 02 2011, Portal HR , Comenteaza, 7.199 afisari

Studiile arata fara drept de apel ca managerii joaca un rol covarsitor atunci cand este vorba de nivelele de fidelitate ale angajatilor fata de organizatie. De manageri depind satisfactia si motivatia celor pe care ii conduc si tot de abordarea lor depinde intr-o masura foarte mare si gradul de identificare al angajatului cu organizatia si ceea ce in literatura de specialitate este denumit prin termenul „angajament„.

Asadar, orice strategie de crestere a ratei de retentie a angajatilor si, implicit, a nivelului lor de implicare si dedicatie, trebuie sa ia in calcul competentele managerilor si modalitatile prin care ele pot fi dezvoltate.

Raportul de cercetare de la Corporate Executive Board pe care vi-l recomandam abordeaza acest subiect din perspectiva eforturilor de training pe care ar trebui sa le depuna organizatiile in acest scop.

Cateva din ideile care ne-au atras atentia si care, credem noi, merita luate in calcul au fost:

1. Cercetarile arata ca managerii au impact asupra nivelului de retentie si performantei angajatilor in 2 zone mari: in relatia dintre angajat si munca (vezi abilitati de delegare, organizare etc) si in relatia dintre angajat si organizatie.

2. Cateva din competentele managerilor care au un impact direct asupra retentiei angajatilor sunt: stabilirea standardelor de performanta realiste, impartirea proiectelor in etape usor de gestionat, o articulare clara a obiectivelor organizationale, abilitatea de incurajare a inovatiei si creativitatii etc. (acestea sunt, deci, zonele de dezvoltare care trebuie avute in vedere in punerea la punct a unui program de training al managerilor pentru imbunatatirea angajamentului… angajatilor).

3. Procesul de training al managerilor in scopul cresterii angajamentului celor pe care ii coordoneaza include si o etapa esentiala de responsabilizare a acestora (este esentiala ideea ca de abordarea si atitudinea managerului depinde esential masura in care cei pe care ii coordoneaza se regasesc in organizatie si in ceea ce fac).

Descarca tot studiul Employee Retention and Engagement Training for Managers de pe HR Toolbox pentru a vedea care sunt celelalte competente manageriale cu impact asupra retentiei angajatilor dar si cum au abordat aceasta problema 3 companii din domenii diferite.

Adauga comentariu

Cele mai noi

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter