Secțiune susținută de

Și tu poți sprijini eforturile de împădurire

Portal HR \ Actual \ Și tu poți sprijini eforturile de împădurire

Ce-ai zice dacă într-o Românie în plin scandal al retrocedărilor și tăierilor ilegale de păduri, o mână de voluntari au pus bazele inițiativei Plantăm fapte bune în România? Și, în 3 ani de activitatea, au redat României 62.5 hectare de pădure.

Li s-au alăturat alți 11.000 de voluntari care au plantat și îngrijit 236.700 copăcei în acțiuni de împădurire pe terenuri publice, aflate în situații dificile: suprafețe agricole degradate, afectate de alunecări sau în pericol de deșertificare.

Au reușit prin perseverență, dragoste pentru natură și implicarea specialiștilor din silvicultură, în regim de voluntariat. Au ales județele: Argeș, Constanța, Covasna, Ialomița, Iași, Prahova, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș.

Nu s-au oprit aici și au realizat o aplicație online denumită „Harta tăierilor de păduri” prin care oricine poate semnala o problemă în pădurile din țara noastră. Numărul vizitatorilor pe această aplicație online a ajuns la 11.914, iar numărul raportărilor de tăieri de păduri la 1942.

Efortul le-a adus, în 2013 o distincție deosebită: în cadrul unei ceremonii, organizate la Palatul Elisabeta, echipa Plantăm fapte bune în România a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României.

În același an, Plantăm fapte bune în România? a dezvoltat și proiectul de antreprenoriat social Magazinul de copaci. Un brad viu, autohton poate fi un cadou de neuitat pentru apropiați, iar prin cumpărarea acestuia sunt protejate pădurile de conifere din țara noastră. Fondurile au ajutat la extinderea suprafeței împădurite.

Anul acesta, Plantăm fapte bune în România și “Magazinul de brazi” aduc din nou emoţie şi responsabilitate Crăciunului. Cumpărând un brăduț crescut în ghiveci, un procent din valoarea lui va fi folosit în acțiunile de împădurire de anul viitor.

În perioada Crăciunului poți susține proiectul intrând pe: www.plantamfaptebune.ro și alegând din propunerile de brazi. În momentul efectuării plății online nu uita să introduce codul pfbro2014. Astfel un procent din valoarea brăduțului este direcționat spre acțiunile de împădurire din 2015.

Despre „Plantăm fapte bune în România”

„Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011. Proiectele noastre se derulează în prezent în 12 județe şi sunt gândite pe termen lung, respectiv o perioadă de 5 – 7 ani. Mai precis, derulăm acţiuni de împădurire pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de îngrijire până la reuşita finală cât şi raportarea şi verificarea legalităţii tăierilor de păduri. În cei trei ani de activitate, am mobilizat 11.039 de voluntari, cu ajutorul cărora am plantat 236.700 de copăcei -specii forestiere- pe 62.5 hectare de terenuri publice. Aplicația noastră online „Harta tăierilor de păduri” ne-a ajutat să raportăm peste 1700 de tăieri de păduri; în paralel, am verificat aceste sesizări prin acțiuni pe teren în 6 judeţe din țară.Cele 12 judeţe în care suntem activi sunt: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş.Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Persoane de contact:

Liana Buzea, Fondator, e-mail: liana.buzea@plantamfaptebune.ro, mobil: +40 741 026 216

Narcisa  Gheorghe, Coordonator comunicare e-mail:  narcisa.gheorgheplantamfaptebune.ro,  mobil: +40 737 174 254

Data articol: decembrie 12, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam