Ce-ai zice dacă într-o Românie în plin scandal al retrocedărilor și tăierilor ilegale de păduri, o mână de voluntari au pus bazele inițiativei „Plantăm fapte bune în România”? Și, în 3 ani de activitatea, au redat României 62.5 hectare de pădure.
Li s-au alăturat alți 11.000 de voluntari care au plantat și îngrijit 236.700 copăcei în acțiuni de împădurire pe terenuri publice, aflate în situații dificile: suprafețe agricole degradate, afectate de alunecări sau în pericol de deșertificare.
Au reușit prin perseverență, dragoste pentru natură și implicarea specialiștilor din silvicultură, în regim de voluntariat. Au ales județele: Argeș, Constanța, Covasna, Ialomița, Iași, Prahova, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș.
Nu s-au oprit aici și au realizat o aplicație online denumită „Harta tăierilor de păduri” prin care oricine poate semnala o problemă în pădurile din țara noastră. Numărul vizitatorilor pe această aplicație online a ajuns la 11.914, iar numărul raportărilor de tăieri de păduri la 1942.
Efortul le-a adus, în 2013 o distincție deosebită: în cadrul unei ceremonii, organizate la Palatul Elisabeta, echipa „Plantăm fapte bune în România” a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României.
În același an, „Plantăm fapte bune în România”? a dezvoltat și proiectul de antreprenoriat social Magazinul de copaci. Un brad viu, autohton poate fi un cadou de neuitat pentru apropiați, iar prin cumpărarea acestuia sunt protejate pădurile de conifere din țara noastră. Fondurile au ajutat la extinderea suprafeței împădurite.
Anul acesta, „Plantăm fapte bune în România” și “Magazinul de brazi” aduc din nou emoţie şi responsabilitate Crăciunului. Cumpărând un brăduț crescut în ghiveci, un procent din valoarea lui va fi folosit în acțiunile de împădurire de anul viitor.
În perioada Crăciunului poți susține proiectul intrând pe: www.plantamfaptebune.ro și alegând din propunerile de brazi. În momentul efectuării plății online nu uita să introduce codul pfbro2014. Astfel un procent din valoarea brăduțului este direcționat spre acțiunile de împădurire din 2015.
Despre „Plantăm fapte bune în România”
„Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011. Proiectele noastre se derulează în prezent în 12 județe şi sunt gândite pe termen lung, respectiv o perioadă de 5 – 7 ani. Mai precis, derulăm acţiuni de împădurire pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de îngrijire până la reuşita finală cât şi raportarea şi verificarea legalităţii tăierilor de păduri. În cei trei ani de activitate, am mobilizat 11.039 de voluntari, cu ajutorul cărora am plantat 236.700 de copăcei -specii forestiere- pe 62.5 hectare de terenuri publice. Aplicația noastră online „Harta tăierilor de păduri” ne-a ajutat să raportăm peste 1700 de tăieri de păduri; în paralel, am verificat aceste sesizări prin acțiuni pe teren în 6 judeţe din țară.Cele 12 judeţe în care suntem activi sunt: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş.Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.
Persoane de contact:
Liana Buzea, Fondator, e-mail: liana.buzea@plantamfaptebune.ro, mobil: +40 741 026 216
Narcisa Gheorghe, Coordonator comunicare e-mail: narcisa.gheorgheplantamfaptebune.ro, mobil: +40 737 174 254
BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]
DetaliiSoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]
DetaliiMullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]
DetaliiDora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]
Detalii