Hot Now

Sondaj: 84% dintre angajații români spun că pandemia le-a afectat parcursul profesional și simt o scădere a motivației

26 11 2020, Portal HR , Comenteaza, 517 afisari

Majoritatea angajaților români (84%) consideră că pandemia COVID-19 le-a afectat parțial sau chiar mult parcursul profesional și doar 2% au afirmat că a avut un aport pozitiv, potrivit unui sondaj realizat de Dora, robotul de recrutare, și prezentat în cadrul unui webinar organizat de PwC România, Happy Recruiter și Școala Informală de IT.

Cei mai afectați au fost absolvenții de studii vocaționale (peste 57%), care au arătat că evoluția lor profesională a regresat în 2020.

”Conform sondajului, angajații nu sunt dispuși să facă schimbări în carieră, dar cum tendința de digitalizare s-a accentuat și companiile au fost nevoite să apeleze la soluții digitale și să se descurce cu mai puțini oameni, cred este un moment bun pentru îmbunătățirea competențelor și pregătirea pentru munca viitorului. Această tendință este prezentă și în alte țări, precum Belgia și Olanda, și se va păstra și în continuare”, spune Călin Ștefănescu, Co-Founder și CEO la Happy Recruiter.

Dintre cei care și-au schimbat locul de muncăde la începutul pandemiei până în prezent, cei mai mulți au fost cei cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani (23.3% din respondenți), urmați de cei cu vârste între 18-24 de ani (21.8% din respondenți) și 35-44 de ani (17.4% din respondenți).

Munca de acasă aduce cu sine discuții legate de motivație și starea generală de bine a angajaților. Potrivit sondajului, doar 7,42% dintre respondenți se foarte motivați. În schimb, 50% se consideră demotivați sau foarte demotivați. Principalele provocări întâmpinate de angajați în munca de acasă sunt echilibrul între muncă și familie, indicat de 31,4% dintre respondenți și lipsa interacțiunilor sociale (17,9%). Alte răspunsuri vizează aspecte de ordin logistic: acces la tehnologie 14,7%, restricții de spațiu 9,32% sau utilizarea anumitor aplicații: 6.3%.

”Sentimentul angajaților față de impactul lucrului de  acasă asupra moralului lor este în strânsă cauzalitate cu presiunea emoțională puternică a izolării sau lipsei de socializare, mai ales pentru cei singuri sau cu copii.  Starea de bine a angajaților (well-being) este esențială pentru productivitate, dar și pentru sănătatea oamenilor, iar companiile au început să investească în programe dedicate”,  a declarat Oana Munteanu, Senior Manager People & Organisation PwC România.

Pe de altă parte, munca de acasă cu instrumente online a scos la iveală multe dezechilibre la nivelul pregătirii digitale a angajaților și o nevoie de îmbunătățire a competențelor acestora. Potrivit sondajului, nevoia de a dobândi abilități noi este mai degrabă importantă pentru cei cu studii universitare (27,9%) și postuniversitare (20,45%), în timp ce în zonele cele mai expuse digitalizarii rapide – angajații cu studii vocaționale/ liceale – interesul este mult mai scăzut, de doar 13,76%.

”Companiile pot profita de această criză pentru a investi în programe de digitalizare, mai ales că formarea online este acum disponibilă indiferent de locația cursantului. Persoanele curioase, care vor căuta mereu să învețe și sa se reinventeze, vor dobândi mai repede competențele necesare pentru a se adapta cerințelor pieței muncii”,  a declarat Carmen Ciulacu, General Manager Digital Stack, divizia de business a Școlii Informale de IT.

Sondajul a fost realizat de HappyRecruiter.com prin Dora, Robotul de Recrutare, pe un eșantion la nivel național de 2.345 persoane. Sondajul complet poate fi găsit aici.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Investițiile cumulate ale guvernelor și companiilor în îmbunătățirea competențelor și recalificarea forței de muncă ar conduce la  o creștere a  PIB global cu 6,5 trilioane de dolari și ar crea 5,3 milioane de locuri de muncă până în 2030, potrivit raportului “Upskilling for Shared Prosperity”, lansat la Davos de PwC și Forumul Economic Mondial. China […]

Detalii

40% dintre angajați spun că acasă au lucrat mai mult și mai eficient Sondaj Undelucram.ro despre impactul pandemiei asupra angajaților și angajatorilor Marketingul și HR-ul, departamentele cele mai afectate de pandemie O treime dintre companii au făcut disponibilizări 1 din 5 angajați și-a pierdut locul de muncă Persoanele necalificate și cu studii medii – cei […]

Detalii

Modificările recente aduse Codului fiscal vin în sprijinul companiilor, consideră majoritatea respondenților (56%) în cadrul unui sondaj realizat de PwC România, iar facilitatea care va fi aplicată de cele mai multe companii (67%) vizează beneficiile pentru angajații aflați în telemuncă. Astfel, doar 8% dintre participanți au spus că modificările nu le sunt utile, în vreme […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE continuă seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council și organizează marți 26 ianuarie, între orele 15:00-17:30, cu o nouă ediție „Cybsersecurity and Digital Resilience”. Acest webcast explorează în principal modalitățile de asigurare și de menținere a securității cibernetice în această perioadă și în viitorul apropiat, dar și […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter