Secțiune susținută de

Studiu național HR Club: rolul, bugetul și indicatorii de performanță pentru funcția de resurse umane

Portal HR \ HR Pedia \ Studiu național HR Club: rolul, bugetul și indicatorii de performanță pentru funcția de resurse umane

Începănd cu 2010, HR Club (Asociația profesioniștilor în resurse umane din România) împreună cu Daedalus Millward Brown realizează o radiografie a practicilor de resurse umane din România pentru a identifica tendințele și evoluția activităților, bugetelor și indicatorilor din domeniu.

Până în acest an, studiul s-a realizat trimestrial, fiind structurat pe 6 domenii: strategie de resurse umane, dezvoltare organizațională, instruire și dezvoltare profesională, managementul performanței, recrutare și selecție, legislația muncii și relații industriale. Pentru a crește numărul de respondenți și relevanța studiului, în anul 2012 HR Outlook a trecut printr-un proces de remodelare, reducându-se numărul de intrebari și frecvența culegerii datelor (a devenit semestrial). În plus, noul chestionar se concentrează mai mult pe identificarea și monitorizarea mecanismelor prin care funcția de resurse umane își îndeplinește rolul strategic în organizație.

HR Club le mulțumeste membrilor din Grupul de Lucru pentru revizuirea studiului HR Outlook și pentru implicarea în redefinirea obiectivelor cercetării și a rezultatelor așteptate plecând de la provocările cu care se întâlnesc în activitate.

Vă invităm așadar să alocați 10 minute culegerii de date pentru HR Outlook 2012 și să contribuiți la crearea un punct de referință (benchmark) privind rolul, bugetul și indicatorii de performanță pentru funcția de resurse umane din organizațiile care activează în România. Rapoartele HR Outlook pe 2010 si 2011 sunt disponibile pentru consultare pe site-ul HR Club.

3 dintre profesioniștii de resurse umane care vor completa chestionarul au șansa să câștige, prin tragere la sorți, câte o invitație la Conferința Naționala HR Club din 31 octombrie (mai multe despre Conferință aici).

Pentru a completa chestionarul vă rugam să accesați linkul acesta.

Data articol: octombrie 9, 2012

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam