Secțiune susținută de

Superscrierea Cititorilor: concurs FFFF pentru cei care schimbă lumea prin ceea ce citesc

Portal HR \ Evenimente \ Superscrierea Cititorilor: concurs FFFF pentru cei care schimbă lumea prin ceea ce citesc

Fundaţia Friends For Friends (FFFF) lansează Superscrierea Cititorilor, o competiție care își propune să promoveze scriitura de calitate şi poveștile care au puterea să schimbe lumea. Superscrierea Cititorilor extinde conceptul Premiilor Superscrieri – competiție adresată autorilor, care se desfășoara toamna, oferindu-le cititorilor posibilitatea de a înscrie texte în competiție.

Mecanismul este următorul: cititorii pot înscrie orice non-ficțiune românească, pe care o consideră valoroasă, pe site-ul concursului. Faza a doua constă în votul publicului, care va stabili shortlist-ul competiției.  În ultima etapă, juriul va alege câștigătorii.

Premiile se oferă atât autorului textului câștigător (300 de euro), cât și participantului care l-a propus în concurs: peste 20 de cărți și produse oferite de sponsori. Aceștia sunt: Friends Advertising, F64, Humanitas, Igloo, Okian, Publica, Tea Forte România, Vellant.

Detaliile despre înscrieri – care se fac până pe 9 mai – și regulament se regăsesc pe site-ul competiției.

Juriul Cititorilor este format din 15 profesioniști din diverse domenii, care pun preț realitatea prezentată prin povești bine scrise (bloggeri, oameni de comunicare din corporații, artiști și psihologi): Alex Ciucă, Alex Gâlmeanu, Amalia Fodor, Andreea Burlacu, Bogdana Butnar, Bogdan Theodor Olteanu, Cristi China, Corina Vasile, Elena Cîrîc, Mădălina Uceanu, Maria Besnea, Monica Jitariuc, Sintia Radu, Tudor Chirilă și Vlad Stroescu.   

Cei care participă la Superscrierea Cititorilor au șansa să încurajeze autorii care pot schimba perspectiva asupra felului în care sunt relatate evenimentele în România. Cel mai important câștig al competiției însă rămâne promovarea genului de scriitură care naște câștigători de Pulitzer.

Sorin Trâncă, Președintele FFFF, ne spune de ce a apărut acest concurs: “Mă bucur că reușim să extindem Premiile Superscrieri (pe care îl veți vedea în plină desfășurare la toamnă) și într-o zonă la care eu țin foarte mult, la cititori. După ce am construit un concurs unic prin faptul că e deschis tuturor categoriilor de autori, iată că reușim acum şi un parteneriat unic: cu cititorii. În mod tradițional, ei sunt lăsați un pic deoparte în concursurile de multe feluri. Să citim, deci, ceea ce merită citit.”

Alex Ciucă, membru al juriului și blogger, este de părere că „Într-un mediu în care e tot mai simplu să publici texte, e din ce în ce mai greu să identifici scrierile care merită citite. Cred că Premiile Superscrieri, pe de o parte și Superscrierea Cititorilor,  pe de altă parte pot reprezenta o reparație morală pentru autorii textelor bune pe care le-am ratat până acum din cauza zgomotului.”

Pentru mai multe detalii despre Superscrierea Cititorilor, exploraţi http://ffff.ro/superscrieri/.

***

Premiile Superscrieri reprezintă o competiție care promovează jurnalismul narativ și scriitura creativă despre oameni, evenimente și momente reale. Competiția îşi propune ca, în câţiva ani, să capete în România aceeaşi importanţă pe care o au premiile Pulitzer în SUA. Ediția a doua a atras peste 350 de materiale înscrise și premii de peste 2.500 de euro.

#Fundaţia Friends For Friends (FFFF) crede în puterea creativității în sens mai larg, a inovației. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Premiile Superscrieri. Non-ficţiuni care schimbă lumea – concurs de scriere creativă și jurnalism narativ, Creative Fitness Studio – program de antrenare și dezvoltare a creativității, expoziţia Ciorne 2.0 – Cum devin ideile realitate?, Biblioteca FFFF – peste 1500 de cărţi utile profesioniștilor implicaţi în industrii creative, Lobul Creativ – emisiune on-line care explorează cariere de succes, și, nu în ultimul rând, evenimentele de la Caffffe Creativa.

Data articol: aprilie 23, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam