Hot Now

Uită-te în oglindă, nu peste gard!

03 11 2017, Cristina Otel , Comenteaza, 1.420 afisari

Ai cumva ”bunul” obicei să te compari cu ceilalți? Știi că nu are rost, nu? Nu îți aduce nimic pozitiv. Excepție fac situațiile în care admiri pe cineva și reușitele sale te inspiră și îți dau energie să mergi mai departe. În rest, dacă vei căuta, mereu vei găsi pe cineva care e înaintea ta la ceva.

Curios este că, măcar o dată în viață, fiecare dintre noi a căzut în capcana asta a comparațiilor. Și-apoi dacă tot ne place sportul ăsta atât de tare încât nu ne putem lăsa, măcar să ne alegem un alt etalon.

E un comportament toxic și dă dependență

Scriam într-un alt articol că tindem să comparăm starea noastră interioară cu starea exterioară a celorlalți. Evident, de cele mai multe ori facem asta în momentele noastre mai puțin strălucite. Cine iese și mai șifonat din treaba asta? Tot noi, cei care ne simțeam deja nemulțumiți. Ne biciuim și singuri și degeaba. Odată ce intrăm pe panta asta ne vom compara tot mai des, în mai multe arii ale vieții personale și profesionale.

A-ȚI EVALUA VALOAREA ÎN RAPORT CU REALIZĂRILE ALTORA NU E TOCMAI CEA MAI BUNĂ IDEE.

Atunci când încrederea în forțele proprii și în realizările noastre e șubredă e ușor să cădem pradă acestui comportament. Doar că a-ți evalua valoarea în raport cu realizările altora nu e tocmai cea mai bună idee.

Social media nu ți-e prieten

Dai scroll prin news feed și te oftici că X și Y au realizat ceva ce ție încă nu ți-a ieșit. Ce faci? Mai dai niște scroll, poate găsești pe cineva care are o zi prostă sau mai proastă decât a ta.

Când vrei să renunți la a te compara cu ceilalți e bine să știi că rețelele de socializare nu-ți vor fi prietene. De cele mai multe ori, oamenii vor afișa în social media imagini și statusuri care îi pun într-o lumină bună. Realitatea este că nimeni nu e ferit de probleme, dezamăgiri și eșecuri, numai că noi alegem să vedem doar poze la minut în loc de imagini de ansamblu. Poate te gândești la un detox digital cu ocazia asta.

DRUMUL PE CARE MERGI NU TREBUIE SĂ FIE ACELAȘI DRUM PE CARE MERG ȘI ALȚII, CHIAR DACĂ AVEȚI ACEEAȘI DESTINAȚIE.

Bottom line: ești unic și incomparabil. Îți dai seama că nimeni nu mai e fix așa ca tine? Drept urmare, drumul pe care mergi nu trebuie să fie același drum pe care merg și alții, chiar dacă aveți aceeași destinație.

Tu ești cel mai bun etalon

Dacă îți place ceva ce ai făcut, dă-ți voie să te bucuri de realizare. Nu ai nevoie de validare din partea celorlalți. Tu propune-ți să fii cea mai bună versiune a ta, ai grijă de tine, exprimă-ți intenția de a crește câte puțin în fiecare zi și sărbătorește fiecare centimetru de progres.

În loc să te compari cu ceilalți, compară-te cu versiunea ta de ieri, de acum o săptămână, o lună, un an. Atâta timp cât faci progrese, cui îi pasă ce și cum fac alții? Vrei să te compari cu cineva? Uită de ceilalți și compară-te cu tine.

Fii mândru de realizările tale, oricât de mici ar părea, bucură-te de reușite – și de ale tale și de ale altora – și ține minte că viața e un un maraton, nu un sprint.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter