Hot Now

Uită-te în oglindă, nu peste gard!

03 11 2017, Cristina Otel , Comenteaza, 1.913 afisari

Ai cumva ”bunul” obicei să te compari cu ceilalți? Știi că nu are rost, nu? Nu îți aduce nimic pozitiv. Excepție fac situațiile în care admiri pe cineva și reușitele sale te inspiră și îți dau energie să mergi mai departe. În rest, dacă vei căuta, mereu vei găsi pe cineva care e înaintea ta la ceva.

Curios este că, măcar o dată în viață, fiecare dintre noi a căzut în capcana asta a comparațiilor. Și-apoi dacă tot ne place sportul ăsta atât de tare încât nu ne putem lăsa, măcar să ne alegem un alt etalon.

E un comportament toxic și dă dependență

Scriam într-un alt articol că tindem să comparăm starea noastră interioară cu starea exterioară a celorlalți. Evident, de cele mai multe ori facem asta în momentele noastre mai puțin strălucite. Cine iese și mai șifonat din treaba asta? Tot noi, cei care ne simțeam deja nemulțumiți. Ne biciuim și singuri și degeaba. Odată ce intrăm pe panta asta ne vom compara tot mai des, în mai multe arii ale vieții personale și profesionale.

A-ȚI EVALUA VALOAREA ÎN RAPORT CU REALIZĂRILE ALTORA NU E TOCMAI CEA MAI BUNĂ IDEE.

Atunci când încrederea în forțele proprii și în realizările noastre e șubredă e ușor să cădem pradă acestui comportament. Doar că a-ți evalua valoarea în raport cu realizările altora nu e tocmai cea mai bună idee.

Social media nu ți-e prieten

Dai scroll prin news feed și te oftici că X și Y au realizat ceva ce ție încă nu ți-a ieșit. Ce faci? Mai dai niște scroll, poate găsești pe cineva care are o zi prostă sau mai proastă decât a ta.

Când vrei să renunți la a te compara cu ceilalți e bine să știi că rețelele de socializare nu-ți vor fi prietene. De cele mai multe ori, oamenii vor afișa în social media imagini și statusuri care îi pun într-o lumină bună. Realitatea este că nimeni nu e ferit de probleme, dezamăgiri și eșecuri, numai că noi alegem să vedem doar poze la minut în loc de imagini de ansamblu. Poate te gândești la un detox digital cu ocazia asta.

DRUMUL PE CARE MERGI NU TREBUIE SĂ FIE ACELAȘI DRUM PE CARE MERG ȘI ALȚII, CHIAR DACĂ AVEȚI ACEEAȘI DESTINAȚIE.

Bottom line: ești unic și incomparabil. Îți dai seama că nimeni nu mai e fix așa ca tine? Drept urmare, drumul pe care mergi nu trebuie să fie același drum pe care merg și alții, chiar dacă aveți aceeași destinație.

Tu ești cel mai bun etalon

Dacă îți place ceva ce ai făcut, dă-ți voie să te bucuri de realizare. Nu ai nevoie de validare din partea celorlalți. Tu propune-ți să fii cea mai bună versiune a ta, ai grijă de tine, exprimă-ți intenția de a crește câte puțin în fiecare zi și sărbătorește fiecare centimetru de progres.

În loc să te compari cu ceilalți, compară-te cu versiunea ta de ieri, de acum o săptămână, o lună, un an. Atâta timp cât faci progrese, cui îi pasă ce și cum fac alții? Vrei să te compari cu cineva? Uită de ceilalți și compară-te cu tine.

Fii mândru de realizările tale, oricât de mici ar părea, bucură-te de reușite – și de ale tale și de ale altora – și ține minte că viața e un un maraton, nu un sprint.

Adauga comentariu

Cele mai noi

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță o nouă schimbare în cadrul echipei locale de management, prin numirea lui Vlad Vlădescu în funcția de East Balkans Snacks Marketing Manager. „Sunt încântat să preiau acest rol și să lucrez în continuare cu echipa noastră talentată pentru a dezvolta strategii care să creeze […]

Detalii

Astăzi, pe o piață din ce în ce mai competitivă, brandul de angajator joacă un rol strategic în promovarea și poziționarea companiilor, dar și în atragerea de talente noi și păstrarea angajaților valoroși actuali. Pe 5 aprilie, Employer Branding Conference 2023, cel mai important eveniment de profil din România, oferă profesioniștilor din HR oportunitatea de […]

Detalii

Discuțiile despre salarii sunt în general tabu, însă în ultimii doi ani, dorința României de a se alinia la tendințele europene privind transparentizarea salariilor a dus către conversații mai deschise, astfel încât angajații să fie conștienți de valoarea lor din punct de vedere profesional. În acest sens, 9 din 10 angajați spun că își doresc […]

Detalii

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter