Secțiune susținută de

Ultima săptămână în care te poţi înscrie la Top Talents România

Portal HR \ Actual \ Ultima săptămână în care te poţi înscrie la Top Talents România

Până pe 29 aprilie pe www.toptalents.ro tineri cu rezultate academice remarcabile, implicaţi în activităţi extracurriculare, membri în organizaţii studenţeşti sau persoane cu experienţa internaţională sunt aşteptate să se înscrie la cea de-a şasea ediţie a proiectului Top Talents România (23-24 mai 2013, Hotel Caro, Bucureşti)

În urma evaluării aplicărilor, tinerii selectaţi vor fi invitaţi în finala evenimentului unde timp de 2 zile (23-24 mai 2013) vor interacţiona cu reprezentanţii companiilor partenere şi vor putea aplica pentru poziţiile deschise:

  • BRD – Groupe Société Générale – trainee în departamente ca: Pieţe Financiare, Resurse Umane, Juridic, Comunicare, Operaţiuni Bancare Carduri, Back Office Bancar,
  • Coca Cola HBC România – management trainee în: Marketing, Financiar, Key Accounts, Planning, Quality Assurance, Sales, Logistics, Production;
  • JTI România – poziţii de internship pe: Accounting, Marketing, Recruitment, Sales, Key Account, Trends Analyst, CRM Analyst, Application Development, Data Reporting Analyst, Promotional Materials Development, Continous Improvement, EHS;
  • Colgate-Palmolive (România) – internship în departamentele: Marketing şi Sales, Financiar şi Logistica.
  • L’Oréal România – programul de pepiniera în Marketing sau Comercial.

Pe lângă cele de mai sus, o altă companie multinaţională, Kraft Foods România parte a Mondelēz Internaţional  va prezenta oportunităţi pentru tineri cu potenţial.

Majoritatea oportunităţilor de carieră oferite finaliştilor Top Talents sunt în cadrul programelor de internship sau management trainee deschise de companiile prezente. Conform unui studiu realizat de Catalyst Solutions în perioada februarie – martie cu privire la programele de internship & trainee oferite studenţilor, masteranzilor dar şi proaspăt absolvenţilor, 93% dintre companii au răspuns că obiectivul unui astfel de program este de a selecta cei mai buni candidaţi juniori pentru a-i forma şi păstra în companie.

Diferenţa între cele două programe este dată de faptul că internshipul este cea mai întâlnită formă de program pentru studenţi, masteranzi şi absolvenţi. Este o metodă flexibilă de a angaja tineri talentaţi, iar în funcţie de resursele şi mărimea companiei, programul de lucru poate fi poate part time sau full time, pentru o perioadă de 2 – 6 luni. În schimb un program de management trainee este mult mai complex. Se adresează absolvenţilor de maxim 2 ani şi în general respecta regulile unui job normal, în plus, perioada de lucru este foarte mare – se poate ajunge şi la 2 ani, iar în acest timp trainee-ul poate schimba departamantele (cross-functional) sau poate lucra pe numeroase proiecte ale organizaţiei. Pentru ambele tipuri de proiecte procesul de selecţie este unul complex, iar participarea la evenimentul Top Talents poate fi considerată o primă etapă în recrutarea celor mai potriviţi tineri. 

În plus faţă de programele de internship şi trainee pentru care tinerii pot aplica, participarea la Top Talents le oferă şansa să:

–        se implice în studiul de caz “Mina de aur pierdută a olandezului” susţinută de Achieve Global. Mâna de aur pierdută a olandezului reprezintă o simulare a activităţii profesionale, unde concepte precum planificare, obiective, management de resurse, decizii sunt ingrediente esenţiale ale performanţei.

–        participe la conferinţa “The need for future leadership” susţinută de invitatul internaţional Sven Junghagen – Profesor în Management Strategic şi fost VicePreşedinte al Internaţional Affairs, Copenhagen Business School;

Mai multe informaţii despre agenda şi modalitatea de înscriere pot fi accesate pe www.hipo.ro/toptalentsromania Participarea la Top Talents este gratuită.

Data articol: aprilie 24, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam