Hot Now

Viitorul muncii? Să-l regândim împreună

08 08 2017, Portal HR , Comenteaza, 1.989 afisari

Într-un studiu care a făcut senzație, specialiștii de la Oxford University au estimat că aproximativ 47% din joburile americanilor și 54% ale celor care muncesc în Europa riscă să fie înlocuite de mașini nu în 100 de ani de acum înainte, ci în următorii 20 de ani.

În 2013, într-un studiu derulat de cei de la Harvard Business Review, din cei 12.000 de profesioniști intervievați, jumătate a declarat că jobul lor nu are „sens sau importanță”, în vreme ce la fel de mulți nu s-au putut racorda la misiunea companiei în care lucrează.

Un alt chestionar completat de 230.000 angajați din 142 țări a evidențiat faptul că doar 13% dintre respondenți muncesc cu plăcere.

Recent, rezultatele unui studiu derulat în Marea Britanie au subliniat faptul că 37% dintre britanici consideră că ceea ce fac nu are niciun sens.

Nu știm care este situația la noi, dar nu credem că suntem prea departe de aceste procente. Cu alte cuvinte, munca, așa cum o știm, nu se simte deloc bine și, dacă e să acceptăm ideea că nivelul de implicare a angajaților este ingredientul esențial al companiilor de succes, e firesc să ne punem problema cum ar trebui să reinventăm modul în care muncim și, evident, modul în care ne raportăm la ideea de succes în viață și la nevoia de împlinire despre care au vorbit și continuă să vorbească psihologii.

Dacă și voi sunteți îngrijorați de viitorul muncii, vă recomandăm azi articolul de pe World Economic Forum din care am spicuit datele de mai sus: A growing number of people think their job is useless. Time to rethink the meaning of work.

Dacă, așa cum spunea Oscar Wilde, „progresul nu este nimic altceva decât realizarea utopiilor”, atunci putem începe să credem că este posibil un astfel de viitor:

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter