Hot Now

Viitorul muncii? Să-l regândim împreună

08 08 2017, Portal HR , Comenteaza, 1.425 afisari

Într-un studiu care a făcut senzație, specialiștii de la Oxford University au estimat că aproximativ 47% din joburile americanilor și 54% ale celor care muncesc în Europa riscă să fie înlocuite de mașini nu în 100 de ani de acum înainte, ci în următorii 20 de ani.

În 2013, într-un studiu derulat de cei de la Harvard Business Review, din cei 12.000 de profesioniști intervievați, jumătate a declarat că jobul lor nu are „sens sau importanță”, în vreme ce la fel de mulți nu s-au putut racorda la misiunea companiei în care lucrează.

Un alt chestionar completat de 230.000 angajați din 142 țări a evidențiat faptul că doar 13% dintre respondenți muncesc cu plăcere.

Recent, rezultatele unui studiu derulat în Marea Britanie au subliniat faptul că 37% dintre britanici consideră că ceea ce fac nu are niciun sens.

Nu știm care este situația la noi, dar nu credem că suntem prea departe de aceste procente. Cu alte cuvinte, munca, așa cum o știm, nu se simte deloc bine și, dacă e să acceptăm ideea că nivelul de implicare a angajaților este ingredientul esențial al companiilor de succes, e firesc să ne punem problema cum ar trebui să reinventăm modul în care muncim și, evident, modul în care ne raportăm la ideea de succes în viață și la nevoia de împlinire despre care au vorbit și continuă să vorbească psihologii.

Dacă și voi sunteți îngrijorați de viitorul muncii, vă recomandăm azi articolul de pe World Economic Forum din care am spicuit datele de mai sus: A growing number of people think their job is useless. Time to rethink the meaning of work.

Dacă, așa cum spunea Oscar Wilde, „progresul nu este nimic altceva decât realizarea utopiilor”, atunci putem începe să credem că este posibil un astfel de viitor:

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

oți salariații, indiferent dacă sunt părinți sau nu, vor avea parte de un weekend prelungit în ultima săptămână a lunii mai, pentru că Ziua Copilului este declarată zi nelucrătoare. Astfel, angajații din România vor avea trei zile libere. După cum stabilește Codul muncii, Ziua Copilului este zi nelucrătoare, astfel că salariații vor sta acasă. Anul acesta, 1 iunie pică […]

Detalii

Tinerii, copiii și profesorii din România se întâlnesc în online între 1-5 iunie pentru a sărbători Ziua Națională IMPACT, cel mai mare eveniment dedicat tinerilor de pretutindeni în varianta online. Sesiuni de găsire a soluțiilor, momente de inspirație și workshopuri practice sunt incluse în cele 5 zile ale evenimentului organizat de Fundația Noi Orizonturi împreună […]

Detalii

StudentPath este o platformă dedicată studenților din România care întâmpină obstacole în obținerea internshipului sau locului de muncă dorit, dar și un mijloc de recrutare pentru companiile care doresc să angajeze doar candidați cu potențial. Platforma va fi lansată în curând și prin intermediul acesteia, studenții sau absolvenții înscriși au posibilitatea să se dezvolte, să […]

Detalii

CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară, a efectuat în timpul perioadei de izolare impusă de pandemia de COVID-19, un studiu extins despre experiența privind munca de acasă (telemunca), prin chestionarea a 1.200 de angajați din  România, Europa Centrală și de Est (CEE) și Europa de Sud-Est (SEE). Cei chestionați au menționat că le lipsesc cel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter