Secțiune susținută de

Vrei să schimbi ceva la tine? Începe cu un obicei important

Portal HR \ Opinia consultantului \ Vrei să schimbi ceva la tine? Începe cu un obicei important

Când vine vorba despre schimbare, în viața profesională sau personală, sunt puțini cei a căror primă reacție nu este una de respingere. Oricât de mult ar încerca să ne convingă contextul sau cei din jur că e necesar să facem lucrurile diferit, o parte semnificativă din noi va continua să creadă că putem funcționa în continuare în virtutea vechilor rețete și obiceiuri.

Studiile arată că aproximativ 40% din viața noastră este definită prin intermediul obiceiurilor, de la cele mărunte (dacă punem sau nu lapte în cafea), la cele care au impact direct asupra sănătății (cât de mult timp petrecem stând pe scaun în fiecare zi, de exemplu) sau asupra evoluției în carieră (cum colaborăm cu cei din echipă) etc. Astfel, dacă dorim să facem o schimbare, primul lucru la care trebuie să ne gândim este să ne schimbăm obiceiurile.

Gretchen Rubin, scriitoare de succes preocupată de modul în care trăim și căutăm fericirea, descrie, în articolul de pe LinkedIn pe care vi-l recomandăm azi, cele 21 de strategii pe care le putem utiliza pentru a ne schimba obiceiurile. Esențial, subliniază autoarea, este să înțelegem din start că nu există soluții universale, că nu ne pune la dispoziție o rețetă pe care, dacă o urmăm, vom reuși să ne redefinim.

Fiecare este (din fericire) diferit și înainte de orice este bine să identificăm tendința prioritară atunci când vine vorba de obiceiurile care ne caracterizează. Abia după ce descoperiți dacă sunteți mai degrabă Cel care susține (Upholder), Cel care pune întrebări (Questioner), Cel care face pe placul altora (Obliger) sau Rebelul (Rebel), puteți începe să vă dați seama cum să vă schimbați sau să îi ajutați pe alții să se schimbe.

Puteți afla ce tendință aveți completând acest chestionar.

Dacă ați descoperit ce rol vă asumați de cele mai multe ori, e momentul să aflați și ce strategii puteți utiliza pentru a vă asigura că schimbarea obiceiurilor (proaste dar puternice) se întâmplă cu adevărat. Citiți articolul integral pe LinkedIn: Want to Change an Important Habit? Tips for Upholders, Questioners, Obligers & Rebels.

Descoperiți mai multe din ideile lui Gretchen Rubin accesând site-ul ei.

Data articol: octombrie 4, 2017

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam