Hot Now

WU Executive Academy lansează un nou program: Professional MBA Finance

05 04 2012, Portal HR , Comenteaza, 2.900 afisari

WU Executive Academy, una dintre cele mai mari școli de afaceri din Europa, cu sediul la Viena și programe desfășurate în întreaga lume, inclusiv la București, a lansat o nouă specializare cu impact major în actualul context economic: Professional MBA (PMBA) Finance.

Noua specializare își propune să ofere studenților, alături de expertiza teoretică și o abordare  analitică, și acces la instrumente practice de management care să le permită să performeze în extrem de dinamicul și globalizatul domeniu al finanțelor. Programul include cursuri la cel mai înalt nivel la Viena, precum și un rezidențiat internațional desfășurat la Weatherhead Center for International Affairs, Harvard University, și Boston Financial Center, două dintre cele mai prestigioase instituții americane în această arie de expertiză.

Desfășurat în limba engleză, programul durează 18 luni în regim part-time, studenții obținând la absolvirea acestuia calificarea de Master of Business Administration (MBA), acordată de către Vienna University of Economics and Business. În 2012, prima generație de studenți PMBA va începe cursurile în luna octombrie, sub coordonarea academică a profesorului Manfred Frühwirth.

Candidații din România pot avea acces la PMBA Finance în urma înscrierii în program. Având în vedere că, în general, programul atrage numărul maxim de înscrieri, candidaților li se recomandă să trimită cât mai din timp documentele pentru aplicare. Înscrierile se pot face la pmba-f@wu.ac.at.

“Diversitatea curricumului permite consolidarea cunoștințelor și lărgirea orizontului participanților la PMBA Finance, precum și îmbunătățirea calității deciziilor acestora. Finanțele sunt acoperite din unghiuri și perspective foarte diferite – de la modele foarte analitice, la efecte psihologice pe piețele financiare și în companii. Formatul cuprinzător al programei este un beneficiu în special pentru participanții care doresc funcții de conducere în companii din mediul financiar, consultanță, industrie, comerț, servicii publice sau în firme cu capital de risc, capital privat, juridice sau organisme de reglementare”, a declarat Prof. Manfred Frühwirth, Director Academic al Professional MBA Finance și expert financiar de renume internațional, cu peste 10 ani de experiență didactică în universitățile din Europa de Est si de Vest, precum și din SUA.

Participanții la PMBA Finance vor acumula, pe de o parte, cunoștințe de business cuprinzătoare și, pe de altă parte, cunoștințe de specialitate în finanțe. Un element cheie al acestui program este orientarea vastă a specializării în finanțe. Pe lângă toate domeniile tradiționale și generale de finanțe, programul foarte bine structurat abordează, de asemenea, și subiecte mai puțin generale, precum finanțele comportamentale.

Printre elementele care generează o valoare adăugată programului se numără, în primul rând, utilizarea unor strategii inovatoare de predare și învățare; în al doilea rând, multitudinea de experiențe profesionale, personale și culturale ale participanților, care generează discuții constructive; în al treilea rând, datorită provenienței internaționale a participanților, acest program permite studenților să își completeze agenda de contacte de business la nivel internațional; nu în ultimul rând, lucrul în cadrul unei facultăți distinse, de top.

“PMBA Finance combină nu doar cele mai bune experiențe teoretice și practice de management, ci aduce laolaltă personalități cheie la nivel mondial în finanțe. Facultatea are profesori extrem de experimentați în predare și consultanță, de la universități cu reputație internațională și experți din industrie din întreaga lume, precum Prof. Simon Benninga (Universitatea Tel Aviv, Israel), Prof. Michael Hanke (Universitatea Liechtenstein, Liechtenstein), Prof. Nandu Nayar (Universitatea Lehigh, SUA), Prof. Pete Sercu (Universitatea Katholieke Leuven, Belgia) și Prof. David Sluss (Institutul de Tehnologie din Georgia, SUA). Mai mult decât atât,  toate aceste cadre didactice predau exact în domeniul lor specific de expertiză, adăugând valoare programului”, explică Prof. Bodo B. Schlegelmilch, decan al WU Executive Academy.

Despre WU Executive Academy

În fiecare an, nu mai puțin de 900 de studenți absolvenți și aproximativ 1.200 de manageri și experți din peste 75 de țări studiază în programele WU executive. În prezent, rezidențele și programele sunt conduse în mai mult de 15 țări, pe trei continente.

În România, WU Executive Academy derulează un program de Executive MBA acreditat EQUIS și AMBA și cotat ca fiind cel mai bun MBA din țară. De la lansarea sa pe piață, peste 120 de antreprenori, directori executivi și top manageri din companii locale și internaționale au absolvit cu succes programul MBA din București. Absolvenții au o experiență vastă, într-o multitudine de domenii, precum finanțe/bănci, consultanță, FMCG sau IT&C. Vârsta medie este de aproximativ 35 de ani, în timp ce majoritatea absolvenților au mai mult de 10 ani experiență de muncă.

Ca parte din WU, WU Executive Academy oferă acces la expertiza a 400 de membri și un număr impresionant de experți din mai mult de 200 de universități partenere din întreaga lume. Cunoștințele pe care le oferă pot fi puse în practică imediat și sunt actualizate datorită activității de cercetare științifică.

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter