Secțiune susținută de

Motivația non-financiară – 6 resurse utile

Portal HR \ HR Pedia \ Motivația non-financiară – 6 resurse utile

Pentru că începe (dacă nu a început deja) sezonul sărbătorilor în care există teoretic un nivel de așteptări din partea angajaților vizavi de ceea ce ar trebui să le ofere angajatorul și pentru că suntem încă în criză, poate că e un moment bun să ne gândim la modalitățile non-financiare de recunoaștere și răsplătire (mai ales în situația în care bugetele pentru recompense suplimentare sunt mici sau aproape inexistente).

Pentru că lucrurile nu sunt niciodată simple atunci când vine vorba de percepții ale meritelor, vă recomandăm azi câteva resurse care ar putea să vă ajute să clarificați beneficiile utilizării mijloacelor non-financiare de motivare, dar și să puneți bazele unei strategii coerente în acest sens în organizația voastră:

1. Un raport Employment Studies care detaliaza bazele teoretice ale conceptului și face o diferență fină dar semnificativă între recunoaștere și răsplată.

2. Un articol de pe HR World despre 25 de modalități de răsplătire non-financiară a angajaților.

3. Rezultatele unui studiu despre mijloacele non-financiare de motivare detaliate pe Society for Human Resources Management.

4. Rezultatele unui studiu McKinsey despre modalitățile de motivare non-financiară și impactul lor asupra performanței.

5. Un podcast CIPD pe această temă.

6. Adevărul despre motivație într-un interviu cu Dan Pink.

Data articol: decembrie 2, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam