Secțiune susținută de

Motivatie pentru inovatie

Portal HR \ HR Pedia \ Motivatie pentru inovatie

Pentru organizatii, capacitatea inovatoare este una din fortele critice de diferentiere in conditiile actuale de competitivitate. Dar de la dorinta teoretica de a hrani inovatia in organizatie la punerea ei in practica drumul este lung si dificil de sustinut.
Articolul pe care ti-l recomandam din Harvard Business Review vorbeste despre cele 3 modele (singurele) prin care poate fi organizata inovatia la locul de munca (vestea buna este ca, intr-adevar, exista modalitati de a o facilita si controla).

Conform primului model, inovatia este sarcina tuturor si face parte din lista responsabilitatilor zilnice. Al doilea model abordeaza inovatia prin perspectiva repetabilitatii, in vreme ce al treilea creaza un nucleu inovator prin intermediul unei echipe pentru care inovatia este principala responsabilitate.

Citeste articolul The Surest Way to Destroy an Innovation Innitiative pentru a afla avantaje si dezavantaje ale celor trei modele si pentru a descoperi punctele de blocaj in efortul organizatiilor de a cultiva inovatia constient si consecvent.

Mai ai nevoie si de alte resurse pentru a intelege cat de importanta este inovatia in organizatii?

Citeste un raport Booz Allen and Hamilton despre Inovatia definita ca ADN al organizatiei si aceasta prezentare a unei companii de consultanta despre modalitatile de cultivare a inovatiei in organizatii.

Data articol: octombrie 8, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam