Hot Now

Noroc sau muncă?

19 08 2015, Portal HR , Comenteaza, 3.831 afisari

Adesea, când lucrurile nu se „aștern” așa cum ne dorim, în viața profesională (dar și personală), tindem să dăm vina pentru nereușită pe lipsa norocului. Genul acesta de atitudine pare să facă parte din structura noastră internă ca popor, un soi de fatalitate („ce ți-e scris în frunte ți-e pus”) de care nu putem scăpa, indiferent cât de mult ne-am strădui.

În același context al fatalității, am reușit, de-a lungul timpului, să înscriem și alte atitudini cel puțin la fel de păguboase. Dacă este promovat un alt coleg pe postul pe care ni-l doream e din cauză că „se are bine cu șeful”, candidatul care reușește la interviul final „avea pile în organizație”, vecinul care și-a cumpărat mașină nouă a făcut rost de bani printr-o „schemă necurată” etc.

Deși „norocul” (chior sau nu) este recunoscut și în alte culturi, sunt puține situațiile în care el nu trăiește în armonie cu alte idei (preconcepute :-)), cum ar fi cea de curaj, muncă, perseverență, responsabilitate etc, iar articolul pe care vi-l recomandăm azi de pe blogul lui Seth Godin ne-a adus încă o dată aminte de modul în care ne programăm pentru eșec încă din copilărie.

Diferența dintre „ai luat 10 pentru că ești deștept” și „ai luat 10 pentru că ai învățat” este enormă. Așa după cum există o prăpastie între „am reușit pentru că am avut noroc” și „am reușit pentru că am muncit din greu pentru asta”.

Nu spune nimeni că este ușor să depășim un mod de a gândi care ne-a definit încă de pe băncile școlii, dar nimeni nu ne poate împiedica să încercăm, atâta vreme cât ne dăm seama că accentul trebuie mutat de pe noroc pe curaj și muncă.

Citiți tot articolul Grit and hard work și s-ar putea să începeți să definiți altfel succesul, în carieră și/sau în viață.

Adauga comentariu

Cele mai noi

La o simplă accesare a celui mai utilizat motor de căutare, spre exemplu, pentru ”influencer”, obții rapid (în doar 0,49 de secunde) 473.000 de rezultate. Poți afla că există Social Media Stars Index, care îi ordonează pe cei mai importanți dintre ei, și că, de curând, ANAF a declanșat o campanie de verificări ce vizează […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE organizează miercuri, 8 decembrie, între orele 14.00-16.00, o nouă ediție din seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council cu tema: Povești despre date, tehnologie, diversitate, egalitate și incluziune. La această ediție se vor aduce exemple concrete de transformare a afacerii prin tehnologia aliniată la principiile “Diversity Equality and Inclusion” și de instalare […]

Detalii

–          Peste 60% din angajații români care își caută un alt job se consideră subapreciați la locul de muncă actual –          Aproape 19% consideră că și-au îmbunătățit abilitatea de a atrage venituri –          61% s-ar gândi să accepte un loc de muncă în străinătate, dacă acesta le permite să lucreze la distanță Ediția de toamna a studiului Randstad Workmonitor indică […]

Detalii

Creșterea ratei inflației pune presiune pe majorările salariale bugetate de companiile private din România pentru 2022, estimate anterior în medie la 7%, care ar trebui revizuite în sus cu două – trei puncte procentuale, pentru a compensa erodarea puterii de cumpărare, reiese din a doua parte a studiului PayWell 2021, realizat de PwC România. Majoritatea […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter