Hot Now

Noroc sau muncă?

19 08 2015, Portal HR , Comenteaza, 2.824 afisari

Adesea, când lucrurile nu se „aștern” așa cum ne dorim, în viața profesională (dar și personală), tindem să dăm vina pentru nereușită pe lipsa norocului. Genul acesta de atitudine pare să facă parte din structura noastră internă ca popor, un soi de fatalitate („ce ți-e scris în frunte ți-e pus”) de care nu putem scăpa, indiferent cât de mult ne-am strădui.

În același context al fatalității, am reușit, de-a lungul timpului, să înscriem și alte atitudini cel puțin la fel de păguboase. Dacă este promovat un alt coleg pe postul pe care ni-l doream e din cauză că „se are bine cu șeful”, candidatul care reușește la interviul final „avea pile în organizație”, vecinul care și-a cumpărat mașină nouă a făcut rost de bani printr-o „schemă necurată” etc.

Deși „norocul” (chior sau nu) este recunoscut și în alte culturi, sunt puține situațiile în care el nu trăiește în armonie cu alte idei (preconcepute :-)), cum ar fi cea de curaj, muncă, perseverență, responsabilitate etc, iar articolul pe care vi-l recomandăm azi de pe blogul lui Seth Godin ne-a adus încă o dată aminte de modul în care ne programăm pentru eșec încă din copilărie.

Diferența dintre „ai luat 10 pentru că ești deștept” și „ai luat 10 pentru că ai învățat” este enormă. Așa după cum există o prăpastie între „am reușit pentru că am avut noroc” și „am reușit pentru că am muncit din greu pentru asta”.

Nu spune nimeni că este ușor să depășim un mod de a gândi care ne-a definit încă de pe băncile școlii, dar nimeni nu ne poate împiedica să încercăm, atâta vreme cât ne dăm seama că accentul trebuie mutat de pe noroc pe curaj și muncă.

Citiți tot articolul Grit and hard work și s-ar putea să începeți să definiți altfel succesul, în carieră și/sau în viață.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii

Pe 1 octombrie 2020 Erudio dă start celui mai nou program al său de leadership, Etikon – Încredere și Cooperare. Etikon se adresează liderilor, antreprenorilor, managerilor, echipelor de conducere și echipelor care lucrează în proiecte comune. Premisa de la care s-a pornit este că, în perioada pe care o traversăm, liderii sunt cei care au […]

Detalii

Legislația apărută anul acesta dă posibilitatea părinților, în cazul închiderii temporare a școlilor, grădinițelor sau creșelor, să primească zile libere plătite pentru supravegherea copiilor. Autoritățile au venit cu două acte normative, o lege și o ordonanță, fiecare dintre ele stabilind acordarea de zile libere părinților în situația închiderii unităților de învățământ din cauze diferite. De […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter