Secțiune susținută de

Tendințe în recrutare în 2014 (a doua parte)

Portal HR \ HR Pedia \ Tendințe în recrutare în 2014 (a doua parte)

La final de an ne uităm înapoi și înainte. Și asta se aplică nu doar în viața personală, ci și în cea profesională. În acest context, luna decembrie abundă de articole despre tendințe, previziuni etc, iar recrutarea nu se lasă mai prejos (chiar dacă, de ceva vreme, nici ea nu mai este ce a fost :-)).

Săptămâna trecută treceam în revistă prima parte a articolului de pe ERE al lui John Sullivan despre tendințele în recrutare pentru 2014. Din cele 14 enumerate de el noi ne-am oprit doar la 5: competiția pentru talente în continuă creștere, brandul de angajator ca strategie de recrutare, social media în recrutare, recrutarea mobilă și acomodarea profesioniștilor care nu își mai doresc să lucreze de la birou.

În partea a doua a articolului, autorul analizează restul aspectelor care trebuie conștientizate atunci când ne propunem un efort de recrutare eficient, precum și provocările și oportunitățile pe care un profesionist în domeniu nu ar trebui să le rateze.

Iată care sunt câteva din provocările cărora va trebui să le facem față:

1. Retenția scăzută (vine la pachet cu schimbarea de mentalitate și cu ușurința cu care angajații renunță din ce în ce mai des la contextele previzibile).

2. Viteza în deciziile de recrutare va face diferența dintre succesul și eșecul proiectelor de recrutare. Cu alte cuvinte, dacă ne gândim prea mult pe care candidat să îl alegem, s-ar putea să nu mai avem de unde alege.

3. Resursele limitate vor impune o prioritizare a joburilor. Pentru că nu avem buget pentru toate pozițiile necesare, trebuie să decidem din vreme și corect care sunt cele esențiale, fără de care organizația nu poate funcționa.

Cel puțin la fel de importante ca și provocările sunt aspectele a căror relevanță începe să scadă. O strategie de recrutare eficientă trebuie să le aibă în vedere pentru un dozaj corect al resurselor.

1. Toate formele tradiționale de recrutare (anunțul clasic și site-ul de corporație) își pierd din importanță și impact.

2. Identificarea candidaților devine mai ușoară datorită tehnologiei în continuă schimbare.

Descoperiți mai multe tendințe, provocări și oportunități citind tot articolul The Top 25 Recruiting Trends, Problems and Opportunities for 2014, Part 2 of 2.

La noi care credeți că vor fi provocările în domeniul recrutării în 2014?

Data articol: decembrie 17, 2013

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam