Hot Now

Ziua de muncă de 6 ore

15 10 2015, Portal HR , Comenteaza, 2.808 afisari

Probabil că ați auzit deja: Suedia este prima țară care a introdus ziua de muncă de 6 ore. Cel puțin la fel de interesante ca vestea în sine, ni s-au părut motivele: pentru a crește productivitatea și a-i face pe oameni mai fericiți.

Pentru organizațiile care încă mai cred în utilitatea cartelelor de pontaj și pentru care timpul de lucru de (cel puțin) 8 ore este o obligație categorică a tuturor angajaților, vestea poate să pară cel puțin hilară. Cum adică să crești productivitatea scăzând numărul de ore de muncă? Nu e un lucru bine cunoscut că dacă muncești mai mult (timp) dai mai multe rezultate?

Răspunsul este, evident, nu. Timpul de muncă nu are nicio legătură cu productivitatea. În plus, cu cât jobul implică rezultate mai puțin tangibile (nu vorbim aici despre normele de muncă din unitățile care fabrică ceva concret), cu atât timpul de muncă își pierde relevanța în raport cu noțiunea de productivitate.

Evident, decizia Suediei de a implementa ziua de lucru de 6 ore vine ca o consecință a studiilor derulate în ultimii ani în diverse țări și care au demonstrat că angajații fericiți muncesc mai bine (și, implicit, sunt mai productivi). Exact! Angajații muncesc mai mult (și sunt cu 12% mai productivi!) nu atunci când sunt plătiți mai bine, ci atunci când sunt… fericiți! Una din explicațiile științifice ale acestei concluzii este că creierul funcționează mai bine atunci când o persoană are gânduri pozitive (nu o spunem noi, o spune Shawn Anchor, autorul cărții The Happiness Advantage)

Așadar, ideile vechi despre cum și cât trebuie să muncească angajații (și, ca atare, cât timp trebuie să petreacă la birou) sunt complet depășite. În loc să își pună problema cum să monitorizeze timpul petrecut de angajați la birou, companiile și-ar folosi mult mai bine energiile dacă ar investi într-un program de creștere a nivelului de fericire a angajaților. Și una dintre măsuri ar putea să fie reducerea numărului de ore de lucru.

Descoperiți de ce a luat Suedia această decizie citind articolul Sweden introduces six-hour work day și vizionând prezentarea lui Shawn Achor despre modul în care fericirea crește productivitatea:

Sursă imagine.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Apărută de curând la Publica, cartea Catalizatorul de Jonah Berger se adresează tuturor celor care doresc să catalizeze schimbarea. Ea oferă un solid mod de gândire și o varietate de tehnici care pot să conducă la rezultate extraordinare. Fie că încercați să schimbați o persoană, să transformați o organizație ori să schimbați modul în care […]

Detalii

45 de studenți proveniți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj-Napoca au promovat, cu succes, cea de-a noua ediție a Școlii de Vară organizată de LIBERTY Galați. Timp de 10 săptămâni, studenții au fost angajați cu drepturi depline și au lucrat alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pe proiecte reale, […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România, Angajatori de TOP care se va desfășura exclusiv în mediul online, pe platforma Hipo.ro. Cu o notorietate de 15 ani pe piața de referință, evenimentul de carieră se adresează tuturor candidaților care se află în căutarea unui loc de muncă în această toamnă, […]

Detalii

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter