Hot Now

10 obiective in cariera pentru 2011

17 12 2010, Portal HR , Un comentariu, 11.001 afisari

Obiceiul de sfarsit de an de a ne uita in urma la ce am facut si de a ne stabili ce ar trebui sa facem in anul care vine poate fi nu numai benefic dar si util din punct de vedere practic in masura in care obiectivele pe care ni le stabilim nu raman doar in zona generalului. Ideal ar fi sa le putem formula intr-o maniera care sa ne ajute, pe de o parte sa le vizualizam si, pe de alta, sa gasim calea spre atingerea lor.

In incercarea de a proiecta exercitiul de setare de obiective la nivel de cariera am descoperit un articol interesant pe care vi-l recomandam: Here are 20 Kick Ass HR Career Goals for 2011. Este adevarat ca articolul se axeaza pe posibile obiective pentru dezvoltarea si consolidarea unei cariere in HR, dar efortul in sine de definire a lor si tipologiile/ideile in jurul carora graviteaza credem noi ca sunt utile in orice zona functionala.

Iata 10 posibile obiective care va pot usura raspunsul la intrebarea:

Ce ar trebui sa fac la anul ca sa ma simt mai bine in viata profesionala?

1. Finalizeaza-ti profilul pe Linkedin. Daca nu ai un astfel de profil, acum e momentul sa ti-l pui la punct pentru ca un networking de calitate include si aceasta dimensiune online, oricat de mult nu te-ai simti inconfortabil cu ideea. Un profil finalizat presupune, printre altele, si obtinerea de recomandari, un motiv in plus sa iti maresti reteaua de contacte si sa gandesti creativ raspunsul la intrebarea: „cui sa cer sa ma recomande”?

2. Scrie 3 articole pentru un site de specialitate. Probabil ca ai mai citit despre importanta brandului personal. Un nume cunoscut in piata te duce mai aproape de un astfel de brand, beneficiile atunci cand vine vorba de pozitionare in fata unui angajator potential fiind usor de inteles.

3. Participa ca vorbitor la 1 – 2 conferinte de specialitate, din aceleasi motive ca cele mentionate mai sus. In plus, efectele la nivel de largire a retelei de contacte nu vor intarzia sa se faca simtite.

4. Reciteste o carte de referinta in zona ta profesionala si pune in aplicare 2 sugestii/idei/teorii. Foloseste ideile nu doar pentru a reinventa abordari cu care poate te-ai obisnuit prea mult in ceea ce faci, dar si pentru a-ti repozitiona performanta la alte standarde.

5. Inscrie-te in grupuri de interes profesional pe Linkedin. Fii activ(a) atunci cand se lanseaza discutii pe diferite teme, participa cu idei si sugestii de resurse pentru ceilalti membri, poti deveni astfel, incet, incet, o „persoana de referinta” intr-un anumit domeniu.

6. Inscrie-te la un program/curs care iti ofera un certificat apreciat pentru zona functionala in care lucrezi. Oricat de putin timp ti se pare ca ai in clipa de fata, nu iti imagina ca peste x luni lucrurile se vor schimba. Solutia nu este sa astepti sa ai timp ca sa inveti ceva nou, ci sa iti faci timp pentru asta organizandu-ti altfel activitatile din program.

7. Defineste-ti profilul profesional in termeni de diferenta semnificativa. Ce aduci/faci diferit acum in organizatie? Ce ai vrea/stii ca poti face diferit? De ce ai nevoie ca sa ajungi acolo?

8. Cultiva-ti un hobby. Redescopera ceva ce iti placea sa faci si implica-te in activitatile unui grup cu preocupari similare. Fa din hobby o prezenta periodica si fireasca in viata ta, nu un accident. Efectele asupra echilibrului viata personala/viata profesionala nu vor intarzia sa apara.

9. Fa-ti un sistem prin care mentii contactul cu piata muncii si oferta de joburi in permanenta. Antreneaza-te pentru interviu. Chiar daca nu iti imaginezi ca in anul care vine va trebui sa iti cauti un nou loc de munca, cel mai bun moment sa vezi la ce joburi ai putea candida este atunci cand nu ai nevoie de ele. O abordare mai putin emotionala te va ajuta sa exersezi mai bine prezenta in interviu si procesul decizional in cazul unei oferte.

10. Fii pe Facebook si Twitter. Iti largesti astfel o zona de cunostinte sociale care indirect te pot sustine in cazul unei nevoi de schimbare profesionala. Nu in ultimul rand, fiind conectat la social media esti in permanenta la curent cu o varietate de subiecte a caror bogatie si eterogenitate nu pot decat sa iti fie benefice.

Comentarii (1)
  1. […] This post was mentioned on Twitter by Lucian, Portal HR. Portal HR said: Scrie acum 10 obiective in cariera pentru 2011 http://portalhr.ro/?p=1038 […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter