Hot Now

2 intrebari utile in interviu

13 07 2011, Portal HR , Comenteaza, 8.922 afisari

Nu credem ca aceeasi lista de intrebari rulata la nesfarsit are sanse foarte mari sa duca la un proces de selectie eficient. Ghidul de interviu este important dar este doar atat… un ghid, ceea ce inseamna ca, pe parcursul evaluarii, in afara de intrebari mai e nevoie si de atentie la diversii stimuli neasteptati.

Mai importanta decat o lista de intrebari standard este o tehnica a intrebarilor care sa il ajute pe evaluator sa descopere informatiile de care are nevoie pentru a lua o decizie buna. De fapt, atragem atentia asupra tehnicii intrebarilor pentru ca ceea ce are ea mai valoros este suportul eficient pe care il ofera pentru o gandire sanatoasa. Ca evaluator, ea te ajuta sa iti organizezi aspectele de evaluat in ordinea prioritatilor si sa sondezi in profunzime zonele de interes.

Articolul de pe ERE pe care vi-l recomandam azi sustine punctul de vedere conform caruia intrebarile predefinite nu sunt neaparat cea mai buna solutie in interviu. Riscul de a primi raspunsuri predefinite este cu atat mai mare. Ceea ce ne propune insa autorul este sa acordam atentie unei tehnici utile in majoritatea interviurilor de angajare: solicitarea exemplelor.

Ceea ce ne-a atras atentia si motivul pentru care recomandam articolul este pasul suplimentar pe care il propune si potentialul acestuia. Astfel, dupa o intrebare de genul: „da-mi un exemplu despre cum ai facut…”, autorul propune (subtil) urmatoarea intrebare: „mai da-mi un alt exemplu”.

Explicatia este cat se poate de corecta. Daca ceea ce ni se ofera ca exemplu este un mod de lucru natural (care duce la performanta) este firesc ca el sa fie si o obisnuinta iar exemplele de acest gen sa fie in numar semnificativ, sustinand astfel o posibila predictie de succes intr-un anumit gen de activitati.

Citeste tot articolul The Two Best Interview Questions You Should Ask si incearca aceasta tehnica la urmatorul interviu.

Adauga comentariu

Cele mai noi
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter