Secțiune susținută de

3 legi ale lui Newton pentru carieră

Portal HR \ Opinia consultantului \ 3 legi ale lui Newton pentru carieră

Nu vă propunem o tratare detaliată a carierei din perspectiva fizicii :-), dar articolul pe care ne-am gândit să vi-l recomandăm azi rezumă inspirat trei principii absolut esențiale pentru construirea unei cariere de succes.

Pe scurt, iată cum pot fi (re)interpretate legile lui Newton în contextul carierei:

1. Un obiect în repaus tinde să rămână în repaus, în vreme ce un obiect în mișcare tinde să se miște în continuare.

Cu alte cuvinte, inerția își spune cuvântul și când este vorba de carieră/evoluție în carieră. Orice stagnare riscă să atragă după sine și mai multă stagnare, un motiv suficient pentru a ne pune în mișcare, a căuta în permanență oportunități de dezvoltare (fie că este vorba de joburi mai provocatoare sau de modalități de dobândire a unor competențe noi).

2. Cu cât forța este mai mare, cu atât crește și accelerația.

În contextul carierei, acest lucru poate fi interpretat în termeni motivaționali. Astfel, cu cât suntem mai motivați să ne implicăm într-un proiect care să ne scoată din zona de confort, cu atât va fi mai vizibilă evoluția noastră din punct de vedere profesional.

3. Orice acțiune atrage după sine și o reacție.

Din punct de vedere profesional, această lege poate fi „citită” cu gândul la posibilitatea de a eșua. Fie că este vorba de persoane care vă vor spune că nu aveți șanse de reușită, sau de întâmplări care vă vor obliga să faceți un pas înapoi, toate trebuie avute în vedere atunci când vă puneți în mișcare.

Pentru mai multe detalii despre această interpretare newtoniană a carierei, vă invităm să parcurgeți întreg articolul Newton’s Three Career Laws.

Data articol: august 9, 2013

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam