Hot Now

3 pași către un loc de muncă mai flexibil

21 03 2014, Portal HR , Comenteaza, 3.416 afisari

Parcă mai mult decât oricând, primăvara e mai firesc și mai ușor să ne gândim la schimbare. Nu trebuie neapărat să fie vorba de schimbări majore (deși sunt situații în care ele e posibil să se lase de mult timp așteptate), poate că nu avem nevoie neapărat de un job nou, ci de o „curățenie de primăvară” a jobului actual, a programului, a modului în care ne organizăm timpul și ne așezăm prioritățile pe liste scrise sau doar găndite.

În acest context, nevoia de flexibilitate a profesioniștilor performanți poate să devină unul din aspectele foarte căutate în joburile viitorului. Din punctul de vedere al organizațiilor, dacă se pot lăuda cu o cultură a flexibilității, au șanse mari să se poziționeze mult mai bine în războiul talentelor.

Articolul de pe Blogging4Jobs care ne-a inspirat azi discută metodele prin care putem crea o astfel de cultură organizațională bazată pe flexibilitate, dar înainte de a vă recomanda citirea lui, iată care sunt câteva din ideile noastre pe acest subiect:

1. Timpul de muncă este relativ. Este foarte puțin relevant care este ora de începere a programului și când se termină acesta. Accentul trebuie pus pe rezultate și doar pe ele, nu pe pontarea unui anumit număr de ore sau pe prezența angajatului într-un anumit loc fix.

2. Ședințele sunt consumatoare (adesea inutile) de timp. Mediul virtual oferă acum mult mai multe posibilități de colaborare și comunicare online (încercați GoToMeeting) care fac redundante întâlnirile față în față.

3. Munca peste program nu are de ce să fie o regulă. Mai auzim și acum în discuțiile de consiliere în carieră povești terifiante despre companii în care dacă încerci să pleci acasă la ora 18.00 ești „scos în afara” grupului care aduce valoare. Ca organizație, moneda pe care trebuie mizat este cea a echilibrului între viața personală și cea profesională. Pe termen lung, câștigurile nu vor întârzia să apară.

Descoperiți și alte modalități prin care puteți dezvolta o cultură organizațională bazată pe flexibilitate citind articolul Build a Culture of Workplace Flexibility.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Cu toate că telemunca are o reglementare în legislația noastră încă de acum aproape trei ani, Legea nr. 81/2018, dovedită extrem de utilă când, acum un an de zile, a venit un îndemn oficial, odată cu instalarea stării de urgență, la trimiterea angajaților să lucreze de acasă, acolo unde e posibil, legea are în continuare […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE organizează miercuri, 14 aprilie, între orele 15:00 – 17:30, o nouă ediție CIO TALKS „Digital first. The new era of hybrid workplace”. Acest webcast explorează schimbarea de mentalitate pe care o generează noua normalitate a muncii de tip hibrid (WFH/WFO), dar și adaptarea spectaculoasă a strategiilor de business la noua realitate. […]

Detalii

Revista Biz, vocea originală și profesionistă a presei de business românești, aniversează un an de când oferă cititorilor newsletterul Biz Good News și acces la cele mai importante știri care prezintă mediul de afaceri din pandemie. Exact acum un an, în perioada în care trusturile de presă făceau trafic prezentând realitatea sumbră și deciziile controversate […]

Detalii

Ca lider, ca să transmiți și să creezi încredere, trebuie să ajungi, întâi de toate, la filonul tău de autenticitate și adevăr. Pentru asta este nevoie să îți asumi un proces de autoreflecție care să te reconecteze la tine și la ceilalți în mod onest. Iar asta cere curaj. La Erisma-Leadership Creativ creăm premisele pentru […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter