Hot Now

3 pași către un loc de muncă mai flexibil

21 03 2014, Portal HR , Comenteaza, 3.281 afisari

Parcă mai mult decât oricând, primăvara e mai firesc și mai ușor să ne gândim la schimbare. Nu trebuie neapărat să fie vorba de schimbări majore (deși sunt situații în care ele e posibil să se lase de mult timp așteptate), poate că nu avem nevoie neapărat de un job nou, ci de o „curățenie de primăvară” a jobului actual, a programului, a modului în care ne organizăm timpul și ne așezăm prioritățile pe liste scrise sau doar găndite.

În acest context, nevoia de flexibilitate a profesioniștilor performanți poate să devină unul din aspectele foarte căutate în joburile viitorului. Din punctul de vedere al organizațiilor, dacă se pot lăuda cu o cultură a flexibilității, au șanse mari să se poziționeze mult mai bine în războiul talentelor.

Articolul de pe Blogging4Jobs care ne-a inspirat azi discută metodele prin care putem crea o astfel de cultură organizațională bazată pe flexibilitate, dar înainte de a vă recomanda citirea lui, iată care sunt câteva din ideile noastre pe acest subiect:

1. Timpul de muncă este relativ. Este foarte puțin relevant care este ora de începere a programului și când se termină acesta. Accentul trebuie pus pe rezultate și doar pe ele, nu pe pontarea unui anumit număr de ore sau pe prezența angajatului într-un anumit loc fix.

2. Ședințele sunt consumatoare (adesea inutile) de timp. Mediul virtual oferă acum mult mai multe posibilități de colaborare și comunicare online (încercați GoToMeeting) care fac redundante întâlnirile față în față.

3. Munca peste program nu are de ce să fie o regulă. Mai auzim și acum în discuțiile de consiliere în carieră povești terifiante despre companii în care dacă încerci să pleci acasă la ora 18.00 ești „scos în afara” grupului care aduce valoare. Ca organizație, moneda pe care trebuie mizat este cea a echilibrului între viața personală și cea profesională. Pe termen lung, câștigurile nu vor întârzia să apară.

Descoperiți și alte modalități prin care puteți dezvolta o cultură organizațională bazată pe flexibilitate citind articolul Build a Culture of Workplace Flexibility.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Toamna aceasta, comunitatea IT din România este invitată să participe la DevCon Live – cea mai mare serie de conferințe de tehnologie, desfășurate în mediul online. Inspirat de DevTalks Reimagined și parte din DevTalks România, DevCon Live este un hub de tehnologie ce va fi activ toată luna noiembrie  și va susține 4 săptămâni pline […]

Detalii

Câştigul salarial mediu net lunar la nivelul economiei naţionale a fost anul trecut de 2.986 lei, în creştere cu 13% (+344 lei) comparativ cu anul precedent, iar câştigul salarial mediu brut lunar a fost 4.853 lei, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate vineri. Conform INS, angajatorii au cheltuit în medie, într-o lună, 5.092 lei […]

Detalii

Apărută de curând la Publica, cartea Catalizatorul de Jonah Berger se adresează tuturor celor care doresc să catalizeze schimbarea. Ea oferă un solid mod de gândire și o varietate de tehnici care pot să conducă la rezultate extraordinare. Fie că încercați să schimbați o persoană, să transformați o organizație ori să schimbați modul în care […]

Detalii

45 de studenți proveniți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj-Napoca au promovat, cu succes, cea de-a noua ediție a Școlii de Vară organizată de LIBERTY Galați. Timp de 10 săptămâni, studenții au fost angajați cu drepturi depline și au lucrat alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pe proiecte reale, […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter