Warning: Attempt to read property "name" on null in /home/r34470care/_portalhr.ro/wp-content/themes/livedesign/functions.php on line 142
Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /home/r34470care/_portalhr.ro/wp-content/themes/livedesign/functions.php on line 143
5 abilități esențiale pentru succes profesional în 2020
În timp în companii se vorbește din ce în ce mai mult despre transformare digitală, competențele la mare cerere pe piața muncii suferă și ele ajustări. Ritmul este unul foarte rapid și, spune articolul de pe Financial Times pe care vi-l recomandăm azi, este foarte posibil ca acele abilități care erau la mare căutare la începutul lui 2020, să nu mai fie la fel de valoroase la finalul anului.
Soluția? O racordare realistă la cerințele angajatorilor prin menținerea unui contact permanent cu piața muncii. Nu fugiți de recrutori, mergeți la întâlniri cu ei, chiar dacă nu sunteți în căutare activă, studiați anunțurile de joburi și concentrați-vă, în ceea ce faceți, pe abilități transferabile de la o industrie la alta, de la un job la altul.
Revenind la articolul pe care vi-l recomandăm, iată care sunt cele 5 abilități de care veți avea nevoie pentru succes în 2020:
- Adaptabilititate – nimic nou aici, doar contextul s-a schimbat. Vorbim despre rapiditatea cu care ne obișnuim cu modalități noi de colaborare, despre disponibilitatea de a face rapid schimbări, de a căuta schimbarea, de înțelege și accepta că modul în care făceam lucrurile până acum nu e neapărat cea mai bună soluție pentru problemele actuale.
- Creativitate – articolul se referă aici la creativitatea care funcționează în cele mai neașteptate combinații, în domenii în care tehnologia dictează ritmul, despre creativitatea în colaborarea cu inteligența artificială.
- Inteligență emoțională – o abilitate critică în mediile de muncă care trec prin procese de transformare digitală (și nu numai).
- Inteligență tehnologică – probabil că, foarte curând, această abilitate va face diferența între performanță și mediocritate. Viitorul pare să fie al celor care, printre altele, vor ști să facă diferența dintre realitate virtuală, inteligență augmentată și inteligență artificială.
- Brand personal – articolul vorbește aici despre trecerea de la efortul conștient de dezvoltare personală la cel de a comunica în afară aceste abilități, despre construirea unei imagini coerente, susținută prin performanță concretă.
Citiți tot articolul de pe Financial Times pentru a înțelege mai bine care sunt ingredientele pentru succes profesional în 2020:
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam