Secțiune susținută de

5 întrebări pentru noul tău șef

Portal HR \ Opinia consultantului \ 5 întrebări pentru noul tău șef

Primele zile la un job nou sunt arareori ușoare. De la provocări minore de adaptare la un spațiu nou, la cele complexe de interacționare cu colegii noi, probabil că unul din cele mai dificile aspecte ale „adaptării” la un job nou este cel legat de relația cu superiorul direct.

Probabil că ai avut ocazia să stai de vorbă cu managerul postului pe care îl vei ocupa pe parcursul procesului de recrutare. Dacă ai folosit eficient timpul petrecut în acea conversație, ai probabil câteva informații care te vor ajuta (cel puțin teoretic) să te integrezi mai ușor în echipă. În realitate însă, discuțiilor de dinaintea propunerii și negocierii ofertei de angajare le lipsește un ingredient esențial: contactul personal și direct cu organizația în condițiile unor zile de muncă normale. Abia atunci poți începe să înțelegi care sunt provocările reale și ce trebuie să faci ca să te integrezi.

În afară de o atitudine deschisă și disponibilitatea de a descoperi ce înseamnă organizația și jobul, în primele zile la locul de muncă ai nevoie și de (încă) o discuție separată cu managerul direct, iar prezentarea pe care ți-o recomandăm azi explică ce subiecte trebuie abordate în această conversație și de ce.

Pe scurt, cele 5 întrebări la care e util să primești răspuns sunt:

1. De ce m-ați ales pe mine?

2. Cum pot să învăț mai mult despre rolul meu și despre organizație?

3. Ce așteptări (în termeni de obiective concrete) are managerul direct de la tine?

4. Cum se dă și se oferă feedback?

5. Cum îl poți ajuta pe managerul direct?

Descoperiți mai multe informații despre fiecare întrebare în parte urmărind prezentarea:

5 Conversations You MUST Have With A New Boss from CAREEREALISM
Data articol: noiembrie 12, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam