Secțiune susținută de

6 idei pentru un internship de succes

Portal HR \ Opinia consultantului \ 6 idei pentru un internship de succes

Vara se numără internship-urile, dar simplul fapt că ai reușit să obții o poziție de entry-level pentru o perioadă de 3 luni nu este o garanție a succesului în cariera ta viitoare. De tine depinde (într-o măsură covârșitoare) să faci din acest internship o experiență memorabilă (în sens pozitiv), una care să te ajute concret la obținerea unui job full-time.

Articolul pe care îl recomandă tuturor celor care au sau vor avea un internship în perioada imediat următoare vorbește despre modalitățile prin care te poți asigura că cei cu care lucrezi în cadrul organizației își vor aduce aminte de tine și te vor recomanda mai departe, fie către un alt angajator, fie pentru o poziție în cadrul organizației.

În plus, un internship este o ocazie foarte bună de dezvoltare a abilităților, de identificare a aspectelor de interes pentru o carieră viitoare, dar doar în măsura în care cel care beneficiază de internship acordă atenție tuturor aspectelor enumerate în articol. Sugestiile acestea nu sunt niște presupoziții, ele pornesc de la discuții pe care autorul le-a avut cu 20 de profesioniști care au lucrat cu interni pe parcursul timpului, un motiv suficient de puternic să le urmezi recomandările:

  1. Asigură-te că ești întotdeauna punctual (Nu-ți permite nicio abatere de la această regulă. E de preferat să ajungi mai devreme la discuții/întâlniri decât să întârzii).
  2. Finalizează perfect orice sarcină (Indiferent dacă e vorba de făcutul cafelei sau de redactarea unui document cu concluziile unei întâlniri, asigură-te că rezultatul nu lasă nimic de dorit.)
  3. Fă mai mult decât ți se spune/cere (Nu te mulțumi să aștepți ca cineva să îți dea de lucru, oferă-te, întreabă ce poți face. asumă-ți responsabilități.)
  4. Fii curios (Documentează-te despre subiectele care se discută, nu îi bombarda pe ceilalți cu întrebări despre subiecte detaliate deja pe internet/intranet etc.)
  5. Pune întrebări valoroase (Gândește înainte să vorbești, păstrează discuția la un nivel ridicat, dând dovadă că te-ai interesat despre ce se discută.)
  6. Construiește relații profesionale (Caută-ți un mentor și ferește-te de bisericuțe, construiește relații la care vei putea reveni în viitor pentru recomandări).

Voi ce strategii aveți pentru un internship de succes?

Descoperiți toate recomandările în articolul de pe Harvard Business Review: 6 Ways to Make the Most of Your Internship.

Data articol: iulie 23, 2018

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam