Angajații își vor schimba jobul la anul?
Motivarea angajaţilor în contextul noului climat economic continuă sau ar trebui să fie una din priorităţile oricărei organizaţii. Indiferent că ne referim la un pachet de beneficii atractiv, programe de training sau timp de lucru flexibil, orice angajat cu o motivație puternică va fi productiv şi va performa la locul de muncă.
Potrivit unui studiu recent pe această temă al companiei Manpower Group derulat în Statele Unite, situația e suficient de critică pentru a atrage atenția. Un procent foarte mare, de 86 la sută dintre angajaţii americani, intenţionează să-şi caute un nou loc de muncă în anul următor, în timp ce doar 5 la sută dintre ei vor să rămână la jobul actual.
Iată care ar fi explicaţiile pentru aceste nemulţumiri:
- stresul acumulat – ca urmare a faptului că managementul se așteaptă ca angajații să rezolve multe sarcini într-un timp cât mai scurt.
- nevoia de învățare rapidă – angajaţii simt nevoia de a a experimenta şi altceva, după ce au constat că nu mai au ce învăţa în organizaţia din care fac parte
- o căutare constantă a unui loc de muncă – datorită numărului mare al anunțurilor de angajare și al rețelei de networking prin care se poate găsi o ofertă mai bună şi mai tentantă. Noi oportunități găsite şi în mediul online îi determină pe angajați să-şi evalueze situaţia curentă şi ia în calcul o schimbare profesională.
O altă problemă ce ar trebui luată în considerare de către organizații este lipsa implementării unei strategii reale de reținere a talentelor iar infograficul de mai jos oferă informațiile utile în acest sens. (click pe imagine pentru a o mări)
Care este situaţia la voi? Cum reuşiţi să vă menţineţi angajaţii motivaţi? Aveți un sistem bine pus la punct pentru motivarea și reținerea angajaților voștri?
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam