Secțiune susținută de

Brandul de angajator – 5 resurse utile

Portal HR \ HR Pedia \ Brandul de angajator – 5 resurse utile

Dacă lucrezi în HR și ți se pare că orice responsabilitate care se referă la noțiunea de brand de companie este mai degrabă legată de marketing și nu de resurse umane, e posibil să ratezi o șansă importantă de a dovedi că HR-ul nu este un consumator de resurse ci un partener strategic pentru viitorul organizației.

Pentru a înțelege mai bine dimensiunea și impactul brandului de companie (și implicit de angajator) și rolul pe care HR-ul ar trebui să îl joace în definirea, comunicarea și susținerea acestuia în piață, îți recomandăm azi 5 resurse utile:

1. Articolul Unearthing Employment Brand de pe ERE care discută la modul concret ce este și ce nu este brandul de angajator (atenție aici la mesajele comune și fără susținere reală!) dar și o cale de „branding” (după cum o numește autorul) pentru a te asigura că eforturile au sens și scop.

2. Un studiu recent despre previziunile companiilor legate de social media pentru că, mai mult decât oricănd, un brand de companie se construiește și se susține (sau distruge) online.

3. O fișă CIPD despre branding-ul de angajator (trebuie să te înregistrezi ca să ai acces la ea, dar înregistrarea este gratuită).

4. Cursurile SkillSoft din colecția Online Branding Strategy.

5. Un film despre Employee Value Proposition pe care îl poți urmări aici:

Tu ce ai făcut azi pentru brandul de angajator?

Data articol: martie 23, 2012

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam